Redacció •  Catalunya •  30/08/2021

En Comú Podem demanarà un ple extraordinari sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat

Joan Mena: «Si ERC no ens dóna suport, quedarà clar que Aragonès està aplicant el programa de Junts per la porta del darrere».

En Comú Podem demanarà un ple extraordinari sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha anunciat aquest dilluns que En Comú Podem registrarà la petició d’un ple extraordinari al Parlament sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat. “Ha arribat el moment que el president de la Generalitat expliqui clarament quina és la seva posició i deixi d’amargar-se darrere d’excuses, comissions i també del vicepresident Puigneró”, ha afirmat Mena.

En Comú Podem, que ha titllat l’ampliació del Prat de “negacionisme climàtic”, ha criticat durament que els fons que es necessiten per la transició ecològica es destinin a “seguir aprofundint en un model caduc com és el del monocultiu turístic”. Per això, consideren que el futur de l’aeroport del Prat és un “debat sobre el futur del país i del planeta, però també sobre quin és el model econòmic i productiu que volem per Catalunya”.

A les portes de la negociació dels pressupostos, Mena ha instat de nou a ERC a triar: “O el model continuista de Junts per Catalunya amb el que el PSC sembla sentir-se molt còmode o una aposta decidida pel futur i per la transició ecològica”. Per això, els Comuns demanen que ERC doni suport a la seva proposta d’un ple extraordinari sobre l’aeroport del Prat. “Si no ho fa, quedarà clar que Aragonès està aplicant el programa de Junts per la porta del darrere”.

A banda d’aturar l’ampliació del Prat i lluitar així contra el canvi climàtic, Mena ha recordat també que les prioritats d’En Comú Podem per aquest curs polític són la reactivació de la Mesa de Diàleg, “que ens ha de permetre avançar en el reconeixement plurinacional de l’Estat i conquerir més sobirania per Catalunya”, i la “recuperació de la sanitat pública i universal que volem tal com hem après de la pandèmia”.


El Prat /