Redacción •  Catalunya •  29/06/2021

Moviments municipalistes de tot el món es troben a una nova edició del Fearless Cities

Barcelona En Comú organitza la segona edició de la Cimera internacionalista Fearless Cities. Del 5 al 10 de juliol, càrrecs electes d’arreu del món i moviments municipalistes que estan transformant la societat des de baix es reuniran online per debatre, intercanviar polítiques i participar en tallers pràctics durant aquests dies.

Moviments municipalistes de tot el món es troben a una nova edició del Fearless Cities

Des d’avui ja es pot consultar el programa, que es tancarà al complet aquesta setmana, amb ponents com els alcaldes i alcaldesses Ada Colau, Eric Piolle i Jorge Sharp; l’economista Kate Raworth; les escriptores i periodistes Kate Aronoff, Paul Mason i Debbie Bookchin; el politòleg Yeison Garcia; o polítics com Phillipe Cunningham (EUA) o Manuela d’Ávila (Brasil). Fearless Cities també comptarà amb sessions paral·leles amb la participació de Transnational Institute o el Commons Network.

«Fearless Cities és una trobada a on els moviments municipalistes construïm xarxes globals de solidaritat i esperança davant l’odi, els murs i les fronteres. Barcelona és referent de polítiques feministes, d’innovació social i urbanisme, i aquesta cimera internacionalista servirà per intercanviar experiències i polítiques d’èxit a diferents ciutats del món», ha dit Enric Bárcena, portaveu de Barcelona en Comú.

De Barcelona al món

Fearless Cities és una xarxa global informal d’activistes, organitzacions, regidores i alcaldes que treballen per radicalitzar la democràcia, feminitzar la política i impulsar la transició cap a una economia que es preocupi per les persones i el nostre medi ambient.

El primer esdeveniment Fearless Cities va ser organitzat el 2017 i va comptar amb la participació de més de 700 persones en representació de més de 100 organitzacions municipals de tots els continents. El llibre que documenta la primera Cimera de Fearless Cities s’ha traduït a cinc idiomes.

Des de llavors, diverses plataformes municipalistes locals han organitzat esdeveniments regionals de Fearless Cities a Brussel·les, Valparaíso, Nova York, Varsòvia, Belgrad i Nàpols, de manera descentralitzada.

Consulta tota la informació sobre el programa del Fearless Cities al web. També trobareu el llibre de la primera edició i el mapa del municipalisme global.


Barcelona en Comú /