Redacción •  Catalunya •  29/06/2021

Aina Vidal: “Hem derogat la reforma de les pensions del PP”

La portaveu d’En Comú Podem defensa que la pressió d’Unidas Podemos “ha aconseguit modificar la posició inicial del Ministeri de Seguretat Social en aspectes clau”.

Aina Vidal: “Hem derogat la reforma de les pensions del PP”

La portaveu d’En Comú Podem, Aina Vidal, ha celebrat aquest dimarts l’acord sobre pensions aconseguit pel Govern, sindicats i patronal després d’”anys de lluita, pressió i treball en defensa d’un sistema públic i suficient que no condemni als pensionistes (i sobretot a les pensionistes) a una vellesa de misèria i penúries”. “Per fi hem derogat la reforma de les pensions del PP”, ha emfatitzat Vidal, que ha defensat que l’acord és “bo i necessari” i que la pressió d’Unidas Podemos “ha aconseguit modificar la posició inicial del Ministeri de Seguretat Social en dos aspectes clau”:

  • L’Índex de Revaloració de les Pensions (IRP): Els pensionistes no perdran poder adquisitiu. Es recupera l’IPC com a única referència; net, sense fórmules rares ni sorpreses en cas de crisi. Les pensions creixeran al ritme de l’increment del cost de la vida.
  • El factor de sostenibilitat: Un factor classista i empobridor que vinculava la quantia de les pensions a l’esperança de vida, per la qual cosa qüestionava fortament les pensions futures i que, per fi, serà derogat.

L’acord és “un canvi de paradigma”, ha defensat Vidal, perquè “deixa enrere els ajustos, les retallades i l’empobriment” de les reformes anteriors per a centrar-se en “garantir el creixement de les pensions i actuar sobre els incentius i penalitzacions de la jubilació anticipada acostant l’edat real de jubilació a l’edat legal”.

La portaveu d’En Comú Podem també ha anunciat que el seu grup registrarà una petició d’indult per a Juana Rivas, “una dona injustament empresonada per defensar-se a si mateixa i als seus fills i filles del seu maltractador” a més d’”una víctima d’una part del Poder Judicial que s’està declarant en desobediència davant d’alguns dels principis democràtics i lleis del nostre país”. De fet, ha afegit Vidal, l’objectiu de la petició de l’indult és també “obrir un debat sobre la complicitat d’alguns jutges amb la violència masclista, que està fora de la moral, de l’ètica, del principi d’igualtat, però, sobretot, de la llei”.

Finalment, Vidal ha celebrat l’aprovació de la Llei Trans i LGTBI, que reconeixerà el dret a la lliure determinació de gènere. “La identitat no és un capritx, ser reconegut en societat pel que una és és la diferència entre tenir una feina o no, entre poder ser atesa en un centre de salut pel teu nom o no. I avui, el 80% de les persones trans és a l’atur i moltes deixen d’anar al metge o a altres institucions per no patir el trauma de no ser reconegudes”, ha sentenciat la portaveu.


pensiones /