Redacció •  Catalunya •  29/01/2021

Jéssica Albiach: «En democràcia, el poder i els vots són de la ciutadania, i no de cap partit, es digui com es digui, Convergència, PdeCat o Junts per Catalunya»

La candidata d’En Comú Podem reivindica que Catalunya mereix un canvi després del desgovern d’ERC i JxCat.

Jéssica Albiach: «En democràcia, el poder i els vots són de la ciutadania, i no de cap partit, es digui com es digui, Convergència, PdeCat o Junts per Catalunya»

La campanya electoral del 14 de febrer d’En Comú Podem ha arrencat aquest dijous a la tarda davant de l’Hospital Clínic de Barcelona amb un acte sense públic per les mesures sanitàries que estableix la pandèmia. «En democràcia, el poder i els vots són de la ciutadania, i no de cap partit, es digui com es digui, Convergència, PdeCat o Junts per Catalunya», ha defensat la candidata, Jéssica Albiach, en resposta a les declaracions de la candidata de Junts per Catalunya tot assegurant que cal votar-los per evitar «un Parlament desnaturalitzat».

A la candidata l’han acompanyada l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la candidata per Girona, Rosa Lluch. «Alguns estan tan acostumats a manar durant tant de temps en aquest país que no accepten que la demoràcia pugui dir una altra cosa», ha defensat Albiach, que creu que aquestes paraules tenen a veure amb que «volen seguir conservant els seus privilegis, perquè no volen que res canviï». «I per això, els de sempre, ens ataquen», han conclòs.

En l’actual moment de crisi sanitària, Albiach ha volgut posar en valor la sanitat pública. «Hi ha temes que són de país, que són de vida i que no poden estar sotmesos a qüestions partidistes», ha defensat Albiach. La sanitat, ha dit, és «un tema que ningú hauria de poder qüestionar». Ha fet servir la mateixa reflexió pels drets de les dones: «El futur i el present és feminista». Tampoc «la transició ecològica» o el «treball de qualitat» haurien de dependre dels partits, ha asseverat. «L’alternativa a l’actual desgovern està molt clara i passa per En Comú Podem. I no només perquè estigui fort, sinó també perquè estigui al govern». Aquesta presència, ha dit Albiach, garantirà «eixamplar els serveis públics i un nou contracte social».

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha recordat que la campanya es farà on-line «per respecte als que treballen a primera línia i als que s’han vist afectats per la crisi». Ha recordat que «ha crescut la desafecció política». Ha elogiat a les seves companyes, Rosa Lluch -«representa la tradició del diàleg ferm»- i a Albiach, de qui ha dit que és «una persona treballadora, seriosa, que ha negociat els pressupostos per reforçar la sanitat pública i l’educació pública». «Ho ha fet des de la discreció, no des de la retòrica, no des de la polarització, sinó des de la feina responsable. I és aquest tipus de lideratge el que ara mateix necessita Catalunya», ha afegit. «A tots els problemes que tenim, se’ls afegeix els d’un programa totalment dividit i paralitzat», ha dit Colau «des de l’experiència del municipalisme». «No tenim govern ni se l’espera», ha defensat. «Tenim dos partits que es barallen entre ells i fan molts discursos i molta retòrica, però que no resolen la gestió del dia a dia en els temes més importants que afecten l’àmbit laboral, de l’habitatge i dels serveis públics. I això és el que necessitem: gestió d’un govern que treballi per resoldre els problemes de la gent», ha dit. «Necessitem un canvi urgent».

Des de la candidatura gironina, Rosa Lluch ha elogiat el treball d’Ada Colau i altres alcaldies de l’espai d’En Comú Podem: «Han demostrat que sabem governar, que quan ens deixen fer-ho ho fem i ho fem bé». «Quan hi som, les coses passen, quan hi som, els canvis es produeixen», ha dit. «Amb la valentia, amb l’honestedat de la Jéssica, demostrem que no som en política per ser-hi, som en política per fer coses útils, coses que millorin de veritat la vida dels nostres ciutadans. La Jéssica ho ha demostrat, actuant en aquests anys difícils per Catalunya, i dialogant amb tots els partits; ha estat capaç de construir acords que han implicat millores directes en la vida de la gent», ha desenvolupat Lluch.


En Comú Podem /  Jéssica Albiach /