Redacció •  Catalunya •  28/01/2022

29G: Manifestacions per la derogació real de la Reforma Laboral

  • La Taula Sindical de Catalunya convoca mobilitzacions aquest dissabte 29 de gener per la derogació real de la Reforma Laboral.
29G: Manifestacions per la derogació real de la Reforma Laboral

Durant mesos i anys ens han dit que deroragarien la/les reformes laborals. Ara hem vist que no en tenen cap intenció. Dissabte volem posar de manifest aquest rebuig per part d’una part important de la classe treballadora. Els sindicats de la Taula Sindical de Catalunya (CGT, IAC, CNT, Cobas, COS, Solidaritat Obrera) convoquem manifestacions per demà dissabte 29 de gener, per la derogació real de les reformes laborals. Aquestes manifestacions compten amb l’adhesió d’entitats com:

-Sindicat de Llogateres
-Plataforma en defensa dels serveis públics
-Comissió laboral del 8M
-Aliança de Marees i moviments socials de Catalunya
-Coordinadora d’assemblees de persones en atur de Catalunya
-SEPC
-Arran
-Paicam
-Moviment pensionista de Badalona
-Sindicats d’habitatge de Gràcia, Poble sec i Poblenou
-Procés Embat
-Colectivo Independiente del Metro
-Pan y rosas
Així com diverses organitzacions polítiques com la CUP, LI, Corrent Roig, CRT, Endavant.

Un ampli ventall d’entitats que ens oposem als partits que demanaven el vot prometent la derogació de la pitjor Reforma Laboral patida per la classe treballadora en els darrers 40 anys i que falten a la seva paraula i en consolidaran la majoria de mesures negatives amb la complicitat de CCOO i UGT. La Taula Sindical considera que cap modificació que compti amb el suport de la CEOE farà res més que no sigui maquillar la consolidació del pitjor atac que vam patir ara farà 10 anys.

Mantenir aquests atacs de la patronal és encara més greu en l’actual context de precarització degut en bona part a aquesta legislació, a una inflació disparada, a uns preus de l’habitatge absolutament criminals, pensions de misèria i a uns serveis públics reduïts a la mínima expressió.

Els sindicats de la Taula Sindical de Catalunya que convoca aquestes mobilitzacions (CGT, IAC, CNT, Cobas, COS, Solidaritat Obrera), les entitats i moviments socials que hi donen suport fem un pas endavant contra la lògica de la submissió. En aquest sentit, la Taula Sindical exigeix la derogació de la reforma laboral del PP, com a primer pas per fer el mateix amb la del 2010.

El dissabte 29 de gener milers de persones sortirem al carrer a assenyalar la mentida, a les que ens mostren una cara amable mentres ens condemnen a la precarietat per lleis que no gosen derogar, a les estructures sindicals domesticades i a la patronal directament culpable de la nostra explotació i precarietat diària.

La Taula Sindical de Catalunya fa una crida a tota la classe treballadora catalana a mostrar la repulsa i exigir la derogació de les reformes laborals, de forma especial les de 2012 i 2010, assistint a les mobilitzacions programades pel proper dissabte 29 de Gener i 3 de febrer.

Barcelona. 29 gener. 18:00 Jardinets de Gràcia (Gran de Gràcia/Diagonal)
Lleida. 29 gener. 18:00 Subdelegació del govern
Tarragona. 29 gener. 12:00 Estàtua dels despullats.
Sabadell. 29 gener. Pl. Creu de Barberà 12:00
Columnes cap a la manifestació de Barcelona:
Sallent-Berguedà: 29 gener. 15:45 estació RENFE Manresa
Besòs: 29 gener. <M> Santa Coloma L1 16:00 (columna a peu i amb bici)
Baix Llobregat combatiu, recorregut:
– Esplugues 29 gener. 16:00 Ajuntament Esplugues, Pl.Santa Magdalena 5
L’Hospitalet 29 gener. 16:45 Metro Ernest Lluch
Sants, 29 gener. 17:15 Plaça del centre

Barcelona 3 de febrer, 11:00 Delegació del govern. 19:00 Foment del Treball

Taula Sindical de Catalunya


reformas laborales /