Redacció •  Catalunya •  25/11/2021

Jornada de vaga a les administracions públiques 30 de novembre

La Taula Sindical del Bages-Berguedà torna a convocar una vaga el proper 30 de novembre. A Manresa la manifestació s’iniciarà davant de Serveis Territorials a les 8:30 del matí i recorrerà els carrers de la ciutat protestant davant les seus de les administracions públiques. A continuació, la gent que ho desitgi agafarà un tren per unir-se a la manifestació de Barcelona de les 12:30h. 

Jornada de vaga a les administracions públiques 30 de novembre

Després de l’última vaga del 28 d’octubre el text de la Llei que regula la situació laboral de les administracions públiques va decidir variar el text de la proposició de llei beneficiant lleugerament més els interessos dels treballadors i treballadores interines. Si ja a l’estiu el Ministre Iceta havia acceptat eximir de les oposicions a qui portés més de 10 anys al seu lloc de treball, ara ho han rebaixat a 5.

Amb tot, no creiem que això sigui suficient. La situació de temporalitat a tot el sector públic és un escàndol que ja està cridant l’atenció de Brussel·les. Si les recomanacions de la UE és d’un 8% de temporalitat a una administració pública, a casa nostra tenim situacions vergonyoses. Com a mostra adjuntem una taula de dades públiques que publiquen els ajuntaments de la comarca del Bages. La mitjana és d’un 46% de temporalitat, amb taxes que van del 31% d’Artés al 87% de Sant Salvador de Guardiola. Aquesta situació es reprodueix a l’Ensenyament, la Justícia, la Sanitat, i altres sectors. Volem recordar que aquestes persones en situació d’interinatge en la gran majoria dels casos estan realitzant una feina estructural pel funcionament de la seva administració, i per tant els seus contractes estan en un claríssim frau de llei per moltes oposicions que es vulguin fer.

Des de la Taula Sindical del Bages-Berguedà creiem que cal seguir pressionant tot el que es pugui a les administracions per que compleixin d’una vegada amb la normativa europea que tant defensen per altres qüestions quan els hi convé. Com a mesures de pressió convidem les plantilles del sector públic a realitzar assemblees de treballadors, aturades parcials, a deixar material informatiu de cara a tot el públic, i a seguir la convocatòria de vaga del dia 30 de novembre.

S’ha acabat que se n’aprofiten de nosaltres. 

Cap interina al carrer. Fixesa ja!


vaga /