Redacció •  Catalunya •  24/11/2020

Els Comuns veuen insuficient la baixada de les indemnitzacions a l’AMB

L’alcaldessa de Barcelona així com regidors i regidores de BComú renuncien des de 2015 a les dietes dels òrgans públics en els quals participen

Els Comuns veuen insuficient la baixada de les indemnitzacions a l’AMB

Avui En Comú Guanyem s’ha abstingut a les votacions del Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona sobre la baixada de les indemnitzacions que perceben els membres que assisteixen a aquest òrgan. Una baixada que es considera insuficient perquè no és la que el grup dels Comuns havia plantejat, mitjançant la presidenta de l’AMB Ada Colau.

Des de 2015, l’Alcaldessa, així com regidors i regidores de BComú han renunciat a més de 400.000 euros en concepte de dietes. «No tots els polítics són iguals i amb aquestes renúncies demostrem que es pot fer política d’una altra manera i que no hem vingut a enriquir-nos», ha manifestat Enric Bárcena, portaveu de Barcelona en Comú. En aquest sentit, l’any 2015, una de les primeres coses que BComú va proposar al ple de l’Ajuntament va ser abaixar els sous dels i les representants polítics, però CiU, PP, PSC i Ciutadans van votar-hi en contra, i els sous dels càrrecs públics van quedar com estaven en el mandat anterior.

Des que Barcelona en Comú va a arribar a les institucions ha vetllat per suprimir els privilegis que allunyaven la classe política de la ciutadania. Per això es va establir al Codi Ètic de l’organització la renúncia a les dietes, sous o indemnitzacions, per part dels regidors, per assistència a reunions dels òrgans de direcció i administració dels òrgans públics, entre d’altres deures en matèria de transparència i rendició de comptes.

Pel que fa a l’AMB, les percepcions dels càrrecs electes per assistència a sessions dels òrgans de govern d’aquest organisme poden ser de fins a 885 euros. Ada Colau, que des del 2015 mai no ha rebut cap indemnització per la seva assistència a l’AMB com a Presidenta, recentment va enviar una carta per demanar la rebaixa de fins al 40% de les dietes que es paguen per a l’assistència a les comissions. Així, des dels Comuns es veu necessari seguir treballant perquè aquestes indemnitzacions siguin per a representants que no percebin cap sou públic.


Barcelona en Comú /