Redacció •  Catalunya •  24/02/2023

Manifestació / concentració Barcelona amb Ucraïna: 24/25-F

  • 24/02. Manifestació Barcelona amb Ucraïna. 19:30h. Pg de Gràcia, 90.
  • I dissabte 25/02 concentració Catalunya per la Pau. 18:30h. Pl. Sant Jaume.
  • 09/03. Concentració al consulat d’Ucraïna en solidaritat amb els germans Kononovich, empresonats per la seva militància comunista. Carrer Numància 185, Barcelona 19:30h.
Manifestació / concentració Barcelona amb Ucraïna: 24/25-F

Tot just fa un any de la guerra d’Ucraïna i volem seguir enviant tota la nostra solidaritat al poble ucraïnès.

Solidaritat amb totes les víctimes de la guerra d’Ucraïna i de totes les guerres, solució negociada, prohibició de les armes nuclears, reduïm la despesa militar!

Barcelona amb Ucraïna

El divendres, 24 de febrer de 2023, farà 1 any des que ha començat la invasió russa d’Ucraïna a gran escala. Unim-nos per Ucraïna aquest dia!

19:30 – passeig de Gràcia, 90 (cantonada amb carrer Provença)
20:00 – inici de la marxa
20:22 – acte a plaça Catalunya

Volem demanar-vos un gran favor! Porteu alguna cosa de color blau i/o groc a la manifestació. Aquests són els colors de la nostra bandera i volem generar un efecte grupal. Suggeriments: potser un mocador blau i/o groc, una gorra o una jaqueta, el que vulgueu, però que sigui blau i/o groc. Gràcies!

Manifest

BARCELONA AMB UCRAÏNA

La comunitat ucraïnesa de Barcelona, les associacions ucraïneses de Catalunya i tota la gent que no és indiferent davant la guerra, cridem a manifestar-vos contra la invasió russa d’Ucraïna a gran escala, que va començar justament fa 1 any, a la matinada del 24 de febrer de 2022, i que encara continua!

En primer terme, recordem i honrem tots els que ja no estan amb nosaltres, totes les persones que han estat víctimes d’aquesta guerra. Les terribles massacres, com les de Butxa, Borodianka, Izium, Mariúpol, i moltes altres, han demostrat clarament, que l’objectiu de Rússia no és només la conquesta de territoris, sinó també l’extermini del poble ucraïnès.

Les tropes russes al seu pas han comès assassinats sumaris i han cavat enormes foses comunes per amagar els seus crims. Han deixat gent innocent violada, torturada i deportada, nens orfes, dones i homes vidus, pares i mares amb fills assassinats, famílies, trencades de dolor per tota la vida, avis que necessitaven pau i descans, han tornat a viure l’angoixa i la por de temps passats. Han provocat una catàstrofe humanitària amb milions de refugiades, una brutal destrucció de les nostres ciutats, pobles i patrimoni, així com el saqueig de les nostres collites, els nostres recursos i fins i tot, les nostres llars.

Avui de nou hem sortit als carrers de Barcelona per expressar el nostre rebuig total envers la invasió russa d’Ucraïna, igual que a totes les guerres, i per dir un ROTUND:

NO al genocidi, als crims contra humanitat i als crims de guerra, a les massacres i tortures, ni a cap altra violació dels drets humans ni durant la invasió russa d’Ucraïna, ni enlloc del món, MAI! Durant aquest dur any l’Oficina del Fiscal General d’Ucraïna ha registrat més de 69.768 crims de guerra i agressió. I entre nens i nenes d’Ucraïna la guerra ha provocat 461 morts, 923 ferits, 344 desapareguts, 16.207 deportats, i encara és impossible establir els nombres exactes. També, als territoris ja alliberats s’han descobert nombroses cambres de tortura, fins i tot una destinada a menors d’edat.

NO a les violacions de dones, homes, nens i nenes, inclús d’infants, que es produeixen de les maneres més vexants i cruels imaginables per part de l’exèrcit rus! Segons l’ONU, les edats de les víctimes d’aquestes agressions sexuals son entre els 4 i 82 anys. Rebutgem la violència sexual com a arma de guerra!

NO a les deportacions forçades de famílies, nens i nenes cap a la Federació Russa! Segons el Comissari de Drets Humans del Parlament Ucraïnès, hi ha dades que demostren que com a mínim 2 800 000 civils deportats, sense tenir cap coneixement sobre el seu destí, ni tan sols si encara segueixen amb vida. I als “camps de filtració” un cop més els drets humans són violats de manera flagrant.

NO als bombardejos dels nostres pobles i ciutats, ni a l’ús d’armes de destrucció massiva, especialment d’armes prohibides com les bombes de dispersió, termobàriques o de fòsfor, ni altres armes químiques ni biològiques, ni les mines antipersona o antitanc amb què les tropes russes han regat el territori, ni a qualsevol altra arma usada per l’exèrcit rus per matar la població civil!

NO a les amenaces nuclears de Rússia, ni cap a Ucraïna, ni cap a Europa, ni cap a qualsevol altre país del món! Aquesta és la manera d’actuar d’un estat terrorista: l’ús de l’amenaça nuclear com a estratègia coercitiva. Si la comunitat internacional cedeix davant el terrorisme rus, haurem donat lloc a un perillós precedent pel futur del planeta. En canvi, els ucraïnesos SOM GENT DE PAU i això ho vam demostrar l’any 1994 en signar el Memoràndum de Budapest, acord pel qual Ucraïna va renunciar totes les seves armes nuclears.

NO a la destrucció d’habitatges, zones residencials, hospitals i altres centes sanitaris, infraestructures essencials pel benestar fonamental de l’individu, com l’accés a electricitat, l’aigua i la calefacció, llars d’infants, escoles, universitats i tota la mena de centres d’ensenyament, d’edificis administratius, religiosos i altres, del patrimoni històric i cultural, d’obres d’art, museus, biblioteques i arxius, del patrimoni industrial i econòmic i tots els llocs que donen feina i on hi ha llocs de treball!

NO al sofriment d’animals, les víctimes silencioses de la guerra, ni als danys al medi ambient, provocats per la invasió russa!

NO a les inseguretats i violències contra les dones i criatures que surten del país a la cerca de refugi, causades per les màfies d’explotació sexual i laboral que despleguen les seves xarxes de captació aprofitant l’extrema vulnerabilitat!

DECLAREM que aquesta guerra, tal com totes les guerres del món, és intolerable! Mitjançant la violació brutal i demostrativa de totes les normes del dret internacional, Rússia busca destruir la unitat dels països democràtics i retornar al món d’imperialisme i les guerres colonials. Tenint en compte que existeixen desafiaments globals tan rellevants com el canvi climàtic, la reducció dels recursos naturals o l’escassetat d’aliments al món, creiem que Rússia està posant a tota la humanitat a la vora del desastre.

VOLEM la pau justa i la llibertat pel poble ucraïnès! EXIGIM la retirada immediata de tropes russes d’Ucraïna, el compliment dels drets humans i de la legalitat internacional!

I per últim, aprofitant l’ocasió, AGRAÏM profundament a la gent d’aquesta gran ciutat – Barcelona, i de tot el món, tota l’ajuda que ens heu donat i ens continueu donant! Junts vam enviar a Ucraïna tones d’ajuda humanitària i vam donar una càlida acollida a milers de refugiades i refugiats ucraïnesos. Junts vam fer moltes manifestacions, concentracions, actes benèfics i altres esdeveniments per donar suport a Ucraïna. Junts continuem! Moltíssimes gràcies a tots i totes per estar sempre al costat. Visca Barcelona! Visca Ucraïna! Slava Ukraini!

Doneu-nos suport! A continuació teniu un petit formulari per a signar el manifest i la llista d’entitats adherides, que s’està actualitzant. Moltes gràcies!

Formulari d’adhesió d’entitats


Ucrania /