Redacció •  Catalunya •  23/11/2020

Superilla Barcelona, referent internacional

El projecte Superilla Barcelona, la transformació urbanística més important que veurà Barcelona en els propers 10 anys, ha rebut els elogis de la premsa internacional, que s’ha fet ressò de la proposta presentada el passat dimecres 11 de novembre.

Superilla Barcelona, referent internacional

“Un camí radical cap a una ciutat més neta, diu The Times, “Un pla a 10 anys vista per recuperar la ciutat dels cotxes”, destaca The Guardian; fins i tot la BBC o Bloomberg s’han fet ressò del pla per transformar Barcelona en una ciutat més verda, pròxima, sostenible, segura i humana, una ciutat per a les persones, que recupera l’espai que els cotxes han anat segrestant al llarg dels anys.

Persones expertes, moviments socials, regidors i periodistes des de la India fins a Los Àngeles han elogiat també Superilla Barcelona com exemple a seguir per a les ciutats del futur.

Aquests són només alguns exemples del ressò que està tenint l’aposta per convertir Barcelona en una superilla, però no els únics. Altres mitjans, com Der Spiegel, Vox, The Guardian o The New York Times analitzaven el nou urbanisme de la ciutat a propòsit de les superilles de Sant Antoni i Poblenou. Barcelona, doncs, està en el centre de les mirades sobre l’urbanisme del futur. Estem construint una ciutat per a la gent, per als vianants, per al petit comerç que es nodreix dels passejants, per poder gaudir de l’aire lliure. El que volem és fer una ciutat com la que va imaginar Cerdà, plena de zones verdes, carrers amples, jardins i places. Aquell pla del segle XIX té la seva continuïtat en aquest pla per al segle XXI.


Barcelona en Comú /