Redacció •  Catalunya •  22/06/2022

Esquerra Republicana proposa incrementar la divulgació del sector agroalimentari

L’objectiu principal és fer visible el seu paper en assegurar la producció d’aliments i la gestió sos­tenible del medi, és a dir, la sobirania alimentària del país.

Esquerra Republicana proposa incrementar la divulgació del sector agroalimentari

El grup parlamentari d’Esquerra Republicana ha registrat una proposta de resolució per donar a conèixer els reptes del sector primari i incrementar-ne la visibilitat i divulgació amb continguts audiovisuals. Els republicans, que han presentat el text a la comissió de Control de l’Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, llencen una proposta per donar més veu el sector agrari, forestal i pesquer a Catalunya, per tal de donar a conèixer els seus reptes actuals i de futur. I especialment, per reflectir públicament el paper del sector en el subministrament d’aliments a tota la població, en la sostenibilitat ambiental i socioeconòmica, i l’equilibri territorial del país.

El sector agroalimentari és el sector industrial líder a Catalunya, i molt rellevant en alguns territoris del nostre país. De fet, amb més de 160.000 treballadors i treballadores té un pes enorme en l’economia catalana, i és una de les claus per frenar el despoblament i la desocupació.

És clau, doncs, fomentar el relleu generacional i assegurar la producció d’aliments i la gestió sostenible del medi, és a dir, la sobirania alimentària del país. I incrementar la divulgació pública sobre la tasca que fa aquest sector és una de les eines per incidir en el present de l’agricultura, la ramadera i la pesca. Però sobretot en el futur de la gestió forestal, agrària i pesquera del país; per incrementar el coneixement social també de la contaminació del sòl, l’aigua i l’aire i per conèixer noves pràctiques que en clau de sostenibilitat s’adaptin i combatin el canvi climàtic.

Per tot plegat, els republicans proposen explicar al públic generalista la recerca i la transferència de tecnologia al sector primari; les demandes del consumidor i del mercat; la modernització dels processos productius i la transformació digital del sector agroalimentari.


ERC /