Redacción •  Catalunya •  21/09/2021

David Cid: “En Comú Podem està defensant i defensarà el català a la nova llei audiovisual”

  • El portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha manifestat la voluntat d’En Comú Podem en treballar per una llei electoral catalana.
David Cid: “En Comú Podem està defensant i defensarà el català a la nova llei audiovisual”

Aquest matí el portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha començat congratulant-se per l’èxit de la manifestació contra l’ampliació de l’aeroport celebrada el passat diumenge. Tot i que ha volgut deixa clar que “això no acaba aquí, tenim molt a batallar”. En aquest sentit, ha fet èmfasi en el model d’infraestructures i d’inversions que Catalunya necessita, “Nosaltres ens reafirmem en què Catalunya necessita una major inversió en les rodalies.

El Govern ha de seguir les recomanacions europees que aposten per xarxes ferroviàries i no per incrementar les emissions provinents del tràfic aeri” i ha afegit “emplacem al Govern a negociar el traspàs efectiu de rodalies, això equival a una inversió de 200M d’euros a l’any, que seria molt superior a la inversió que tenia prevista AENA”. Així, el portaveu ha reafirmat que cal avançar en inversions sostenibles i en el transport que utilitzen la majoria de la ciutadania de Catalunya, “tenim l’oportunitat en els pròxims mesos, i en especial en la negociació de pressupostos, de concretar aquestes inversions”.

En un segon lloc, el portaveu també s’ha referit a la proposta que ha fet ERC recentment sobre la necessitat d’impulsar una ponència de llei electoral a Catalunya. El portaveu ha manifestat que comparteixen aquesta reivindicació i ha reiterat el compromís del grup parlamentari d’En Comú Podem en treballar per una llei electoral a Catalunya i ha demanat que “ERC, Junts i PSC deixin les calculadores electorals a banda i treballin seriosament per la llei electoral que Catalunya mereix”. Així, ha anunciat que serà el diputat Marc Parés el responsable de treballar des d’En Comú Podem la ponència de llei i ha situat alguns temes centrals com la sindicatura electoral pròpia, la reducció de la despesa dels partits en els enviaments de propaganda o les necessitats més actuals com el vot exterior i vot electrònic. El portaveu ha conclòs “comencem a parlar pel funcionament electoral, a treballar per una major participació i transparència i deixem les fórmules electorals pel final perquè no esdevingui un bloqueig”.

Per últim, David Cid ha fet referència a l’avantprojecte de la llei audiovisual que s’està treballant des de l’executiu. “Que tothom tingui clar que En Comú Podem està defensant i defensarà el català a la nova llei audiovisual” i ha afegit “com a partit catalanista sempre hem treballat per protegir i promocionar el català en tots els àmbits, també en la producció audiovisual. La immersió lingüística és un aspecte central per nosaltres. Així ho vam fer en la passada llei d’educació i així ho farem en aquesta, el blindatge del català és fonamental” ha afirmat el portaveu.


AENA /