Redacción •  Catalunya •  20/11/2021

Albiach: “Catalunya només té una opció: o transformació o transformació”

  • Els comuns es reuneixen aquest cap de setmana en la III Assemblea Nacional de l’espai per marcar el seu full de ruta de cara a 2023.
Albiach: “Catalunya només té una opció: o transformació o transformació”

La presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha afirmat aquest matí que Catalunya no podrà avançar “ni un pas” si segueix en la inèrcia actual i que els comuns són aquí per “fer el gir de timó que exigeix el país”. “El conseller Giró ha dit que ‘o pressupostos o pressupostos’; jo dic que Catalunya només té una opció: transformació o transformació”.

Ho ha dit durant la III Assemblea de Catalunya en Comú, que se celebra aquest cap de setmana a Barcelona, des d’on també ha recordat que els comuns no han vingut al Parlament a fer de “comparsa de cap majoria del passat”, sinó a treballar perquè “cada euro arribi fins l’última llar de Catalunya i es posi al servei de la transformació ecològica, industrial i feminista que necessita el país”.

Envoltada d’alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores, i diputats i diputades del Parlament i el Congrés, la també coordinadora nacional de Catalunya en Comú ha reivindicat que els comuns són aquells “que mai es conformen”. “Perquè la llibertat i la democràcia no seran mai projectes acabats, són processos que s’han de seguir estirant permanentment. Mentre hi hagi algú que no pugui pagar el seu lloguer, no hi haurà llibertat. I mentre hi hagi algú a qui no atenen al seu CAP, no hi haurà democràcia”, ha remarcat.

Sota el títol “Arrelar, Guanyar, Transformar», els comuns es reuneixen aquest cap de setmana per renovar els càrrecs i amb l’objectiu de reforçar i consolidar l’espai amb la mirada posada al 2023, un any marcat per les cites electorals. Davant d’un auditori de prop de 700 persones, Albiach ha reivindicat la força de la unitat de l’espai i ha recordat que “primer van els objectius i després, les sigles; primer la gent i després, tota la resta”.

L’Assemblea l’ha obert l’alcaldessa de Barcelona i coordinadora nacional de Catalunya en Comú, Ada Colau, que ha apuntat que estem en un punt d’inflexió. “Després d’uns temps molt difícils estem vivint novament un temps d’il·lusió”, ha dit, per referir-se després a l’acte de la setmana passada a València. Allà es va parlar d’un projecte “per a tot Espanya que vol sumar, on ningú sobra, que pretén reteixir aliances i tirar endavant polítiques feministes i ambientals”. L’alcaldessa ha destacat la llarga trajectòria dels comuns sumant experiències: “estem totes juntes més que mai perquè tenim clar que volem guanyar el futur dels nostres fills i les nostres filles”. “És el moment de perseverar i guanyar per transformar, Catalunya mereix un altre govern”, ha conclòs.

La III Assemblea Nacional de Catalunya en Comú s’allargarà tota la tarda i fins demà al migdia, quan es tancarà amb un acte en el que participaran Colau i Albiach juntament amb Yolanda Díaz, Ione Belarra, Alberto Garzón i Mónica Oltra.


Comuns /