Redacción •  Catalunya •  18/11/2023

Vaga indefinida al servei de la neteja de Correos de Barcelona i Lleida

  • Des de CCOO exigeixen que Correus «jugui el seu paper com a empresa pública que és i assumeixi la responsabilitat amb les treballadores que treballin a través de contractes com els de neteja».
Vaga indefinida al servei de la neteja de Correos de Barcelona i Lleida

A partir del 28 de novembre i per a protestar contra l’impagament de les nòmines des de fa sis mesos per part de l’empresa adjudicatària, i en contra de la passivitat de Correus, CCOO convoca vaga indefinida de les treballadores de SCT-JCordoba.

L’empresa és adjudicatària de la major part dels lots de neteja de les dependències de Correus al conjunt de l’Estat des de desembre.

Segons apunta el sindicat, des del primer dia les seves treballadores han sofert problemes de cobrament, falta d’alta a la seguretat social, problemes greus organitzatius i de prevenció de riscos laborals. Apunten que aquesta situació suposa un incompliment del contracte amb Correus. «Les treballadores porten sense cobrar des del mes de juny, l’empresa adjudicatària està desapareguda i Correus no aporta solucions», plantegen des de CCOO.

CCOO denuncia que aquesta situació es dona «a conseqüència del model de licitació de Correus, que adjudica la contracta mitjançant subhasta, i és la responsable d’aquesta situació, perquè SCT-JCordoba no compleix amb els requisits necessaris per a ser adjudicatària d’un contracte públic, com tenir un pla d’igualtat aprovat o complir amb la normativa de riscos laborals».

El passat mes d’octubre, Correus va aprovar al seu Consell d’Administració rescindir el contracte a *SCT i va fer pública una nova licitació, sense tenir en compte el deute existent entre *SCT i les treballadores, qüestió per la qual aquesta licitació ha quedat deserta.

Des del sindicat exigeixen que Correus «jugui el seu paper com a empresa pública que és i assumeixi la responsabilitat amb les treballadores que treballin a través de contractes com els de neteja». Així mateix, exigeixen que es doni solució a les treballadores que portin mesos netejant i sense cobrar.


huelga /