Redacción •  Catalunya •  15/09/2021

Albiach: «Demanem a Aragonès que exclogui a Junts de la Taula de Diàleg de forma definitiva»

  • La presidenta d’ECP ha celebrat la decisió del president de la Generalitat de suspendre la participació de Junts i l’emplaça a que vagi més enllà.
Albiach: «Demanem a Aragonès que exclogui a Junts de la Taula de Diàleg de forma definitiva»

La presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha valorat positivament la decisió del president de la Generalitat, Pere Aragonès, de suspendre la participació de Junts a la reunió de la Taula de Diàleg que s’ha de celebrar demà. «És una bona notícia que per fi ERC s’hagi atrevit a donar un cop de puny sobre la taula». «No es pot començar la Taula de Diàleg amb qui vol dinamitar-la, i això és una certesa que portem repetint des de les mateixes eleccions autonòmiques», ha recordat Albiach.

La líder dels comuns ha celebrat que Aragonès hagi reconegut dues qüestions que fa molt de temps que En Comú Podem planteja. «La primera és que per primera vegada hi ha un Govern a l’Estat disposat a escoltar Catalunya que reconeix l’existència d’un conflicte que és polític; i la segona, que per a que el diàleg avanci, amb Junts per Catalunya no es pot anar ni a la cantonada».

I és per això últim que Albiach ha acabat la roda de premsa des del faristol de Parlament emplaçant al president a prendre mesures més contundents que la d’aquest matí. «Si volem que aquesta sigui la legislatura del diàleg, cal que protegim el diàleg, i avui protegir el diàleg passa perquè Junts quedi exclosa de forma definitiva de la Taula de Diàleg», ha afirmat. Per finalitzar, la diputada ha demanat sortir del bucle i avançar: «És el temps de les propostes, nosaltres ja vam fer les nostres la setmana passada, li demanem a la resta de formacions que facin el mateix».


En Comú Podem /  Generalitat /