Redacció •  Catalunya •  15/05/2024

El SEPC convoca vaga estudiantil el proper 15 de maig

  • Les estudiants buidem les aules per exigir el trencament de relacions amb Israel.
El SEPC convoca vaga estudiantil el proper 15 de maig

El proper dimecres 15 de maig, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans convoca una vaga estudiantil a centres educatius i universitats per denunciar el genocidi en curs perpetrat per l’Estat d’Israel i mostrar solidaritat internacionalista cap al poble palestí.

La convocatòria el 15 de maig té un significat especial, ja que coincideix amb el 76è aniversari de la Nakba. 76 anys en què el poble palestí ha viscut en una situació de guerra, Apartheid i ocupació militar constant, que s’ha intensificat des del passat octubre. Estem presenciant com s’assenyala tota una població civil i se la converteix en un objectiu militar. Estem presenciant un genocidi perpetrat per l’estat d’Israel amb la complicitat d’Occident, que és incapaç de condemnar amb contundència els crims de guerra comesos i la situació actual, i que a més manté amb total normalitat les relacions econòmiques i bèl·liques amb l’Estat sionista.

Davant d’aquesta indulgència per part de les institucions, el deure de la nostra nació i la nostra classe és lluitar en suport del poble palestí. La nostra comesa internacionalista és fer costat a la causa palestina i la seva resistència.

Convoquem la vaga per mostrar que els centres i campus d’arreu dels Països Catalans s’aturen en senyal de protesta. Recriminem la complicitat de l’OTAN, de la UE i de tots els seus estats amb el genocidi. I reclamem que els centres de secundària i les universitats dels Països Catalans mostrin públicament el seu rebuig al genocidi que està patint el poble palestí i condemnin els crims de guerra comesos per l’estat d’Israel. A més, en el cas de les universitats, reclamem que aquestes interrompin els seus convenis i hi interrompin tota classe de relacions acadèmiques, laborals i diplomàtiques que es tinguin amb l’estat genocida d’Israel.

Dels Països Catalans a Palestina, les estudiants a la vaga.


huelga estudiantil /