Redacció •  Catalunya •  13/09/2022

Cid (En Comú Podem): “Seria una bona notícia per Catalunya que Junts deixi el Govern”

El portaveu ha reiterat el rebuig a l’ampliació de l’aeroport del Prat per part d’En Comú Podem

Cid (En Comú Podem): “Seria una bona notícia per Catalunya que Junts deixi el Govern”

Aquesta matí, el portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha començat la roda de premsa fent referència a la reunió prevista amb el Govern per començar a parlar dels pressupostos de 2023. Una negociació que ha de complir 4 condicions, tal com va explicar ahir Joan Mena, a la roda de premsa.

En aquest sentit, també ha afirmat que es traslladaran aquestes idees al debat de política general. “Un debat en el qual cal que el Govern presenti un pla detallat de com pensa fer front a la crisi energètica i la inflació,” ha apuntat i ha afegit que això només seria possible si els partits del govern comencen a “comportar-se com adults.” Així, Cid ha insistit que si  Aragonès ve al debat de política general amb les mans buides serà una prova més que el govern fa aigües. “El Govern no pot estar més pendent d’una manifestació que de la inflació. I molt em temo que això serà impossible mentre en formin part aquells que no tenen clar si volen estar al govern o a l’oposició,” ha apuntat amb contundència. 

“Ahir la senyora Borràs deia que “no poden seguir així”. I sense que serveixi de precedent he de dir que hi estic d’acord,” ha ironitzat el portaveu i ha afegit que el país no pot seguir així, paralitzat per culpa d’un govern que no sap si va o si torna. El diputat ha conclòs la seva intervenció afirmant que “seria una bona notícia per Catalunya que Junts deixi el Govern si d’aquesta manera podem començar a parlar de les coses que importen a la gent, i deixem de parlar de si els partits del govern es fan la traveta amb la dreta o amb l’esquerra.” 

Finalment, el portaveu ha volgut fer una al·lusió sobre el nou comitè creat per avaluar una futura ampliació de l’aeroport del Prat. “Seré molt clar, mentre els comuns governin a El prat i a Barcelona, no hi haurà ampliació,” ha afirmat contundentment. També ha volgut qüestionar la idoneïtat de la proposta després d’un estiu amb onades de calor record. “El que no es pot fer és demanar als ciutadans que posin l’aire a 27ºC, reciclin o utilitzin el transport públic i a la vegada fomentar una ampliació d’una infraestructura, que no és necessària i té un impacte directe en la generació de C02. Qui planteja l’ampliació del prat és negacionista climàtic,” ha afirmat per tancar la seva intervenció.


govern de Catalunya /