Redacción •  Catalunya •  12/02/2023

Ada Colau: ‘Estic més convençuda que mai que podem guanyar les properes eleccions’

  • Sota el lema ‘Barcelona és el futur’, la candidata de BComú ha destacat en el Plenari que la seva és una llista continuista, representativa dels barris i la seva diversitat i que inclou fitxatges com Guille López d’Eixample Respira’ i la diputada Jess González «per consolidar el model de ciutat que estem impulsant».

 

Ada Colau: ‘Estic més convençuda que mai que podem guanyar les properes eleccions’

Aquest matí s’ha celebrat una coordinadora extraordinària i un Plenari de Barcelona en Comú a l’Auditori de l’ONCE, al Districte de l’Eixample. Un Plenari on la cap de llista, Ada Colau, ha presentat les 19 persones que proposa per formar part de la candidatura a les primàries de Bcomú perquè formin part dels primers llocs a la llista electoral que es presentarà a les properes eleccions municipals del 28 de maig d’aquest any.

Des de que va ser proclamada cap de llista de BComú el passat mes de maig, Ada Colau ha participat en 8 sessions obertes amb la participació de gairebé 200 activistes on s’han discutit els criteris i perfils de les persones que formaran part de la candidatura electoral. Avui l’actual alcaldessa ha presentat la candidatura davant de més de 300 activistes.

Una llista per «continuar transformant la ciutat»

Ada Colau explicat que es tracta d’una «llista paritària i de continuïtat amb les persones que ja tenen molta experiència dins l’Ajuntament per consolidar el canvi de model que estem impulsant a la ciutat. També sumem l’experiència de conselleres que s’incorporen a la candidatura i d’altres que s’incorporen de nou provinents de moviments socials i veïnals».

La líder del partit ha explicat que la llista també reforça la representativitat de tots els districtes i dels 73 barris de Barcelona. «Aquest és la millor Barcelona, la dels barris i de la seva gent». També ha assegurat que han sumat a tres persones que representen la gran diversitat de la ciutat. «Són dones que han nascut fora d’Europa i que venen a representar el 25% de la població barcelonina que és migrada».

Colau ha volgut agrair la feina feta pels regidors, també pels que marxen com Eloi Badia i Laura Pérez, i ha explicat que els que continuen tenen ganes de continuar treballant per impulsar encara més polítiques social, d’habitatge, de feminismes, contra el canvi climàtic o ampliant la diversitat». Colau ha destacat la posada en marxa de l’empresa metropolitana Barcelona Energia i ha que assegurat. «Seguirem fent front al lobbies com AGBAR, no ens han espantat per moltes querelles i lawfare contra l’Eloi i la meva persona, perquè l’aigua és un be comú is seguirem treballant per aconseguir la gestió pública d’aquest servei per a les barcelonines».

Els primers llocs de la llista hi trobem tres persones que porten anys al costat d’Ada Colau. Jordi Martí encapçala la llista. «Va creure des del primer dia en el nostre projecte. Ha fet una excel·lent gestió econòmica i ha aprovat 4 pressupostos i sense endeutar l’Ajuntament. Ha prioritzat a les persones amb un Pla de Barris, que continuarà com a política estructural de la ciutat».

Dels primers sis llocs també ha destacat la gestió feta per Gemma Tarafa. «La millor regidora de Salut i Cures que podia tenir la ciutat i que va fer la millor gestió de la pandèmia. Ha treballat de manera impecable». També ha destacat la feina feta per Janet Sanz «que ha fet una ciutat per a la gent i no per als cotxes. La Janet es queda fins l’últim dia a l’Eixample, no com d’altres que han marxat abans. Ella es queda per defensar el Pla d’Usos de l’Eixample».

També ha destacat la incorporació al número 4 de la llista de l’activista veïnal Guille López. Impulsor de la plataforma veïnal ‘Eixample Respira’ «per tirar endavant noves polítiques per consolidar la superilla Barcelona i la pacificació dels entorns escolars». Colau ha destacat que López és un «professional molt qualificat amb gran experiència en el món de la innovació i la tecnologia. Un sector estratègic per aquesta ciutat».

La incorporació de Jess González, amb experiència de gestió com a Consellera de Ciutat Vella i ara com a Diputada al Parlament de Catalunya, està molt connectada amb les comunitats migrants de la ciutat. «Ens queda molta feina per fer en polítiques transversals de diversitat. La Jess ho farà assumint àrees de responsabilitat i canviar estructures perquè la diversitat se senti representada a l’administració municipal» igual que s’ha fet amb polítiques de feminismes i LGTBI.

Un model de ciutat de futur

L’alcaldessa s’ha mostrat orgullosa de representar un model de ciutat de present i de futur. «Una Barcelona més justa, més humana, més verda, amb menys contaminació, amb més habitatge social, que cuida als més petits, que crea carrils bici i serveis públics per a qui més ho necessita».

Colau ha aprofitat per demanar una campanya on es facin propostes i s’expliqui quin model de ciutat es vol. En aquest sentit a demanat a Xavier Trias que expliqui d’una vegada per totes quin model defensa. «A què es refereix Trias quan diu que vol tornar al passat?Tornara als pisos turístics il·legals? Vol tornar a la contaminació? Vol aixecar les vies del tramvia? Vol omplir de cotxes Consell de Cent? Desmuntarà el dentista municipal? Nosaltres no volem tornar a una ciutat en mans de l’especulació i el turisme massificat».

Colau s’ha mostrat convençuda que guanyarà les properes eleccions amb el seu model de ciutat de futur. «Barcelona és reconeguda internacionalment pel model de ciutat que estem construint i que representa els seus barris, districtes i la gran diversitat de la ciutat».

Votació excepcionalitat per 3er mandat

Al llarg d’aquest Plenari extraordinari també s’ha votat de forma excepcional, com mandata el codi ètic de la formació, el tercer i ñultim mandat de l’actual segona Tinent d’Alcaldia i responsable de l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona,Janet Sanz, i de Lucía Martín, actual regidora de Sant Andreu i responsable d’Habitatge i Rehabilitació de l’Ajuntament de Barcelona, que també s’ha sotmès a votació al considerar que els seus 4 anys com a diputada a Madrid es sumaven als 4 que porta de regidora a l’Ajuntament. El plenari les ha refrendat per àmplia majoria.


Ajuntament de Barcelona /