Redacció •  Catalunya •  12/01/2023

Maragall deixa l’escó al Parlament per dedicar-se a “guanyar Barcelona”

El candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de la capital assegura que la ciutat “ho demana tot, ho mereix tot i, en aquests moments, ho exigeix tot”.

Maragall deixa l’escó al Parlament per dedicar-se a “guanyar Barcelona”

El candidat a l’alcaldia de Barcelona per Esquerra Republicana, Ernest Maragall, ha anunciat des del Parlament que els propers dies formalitzarà la renúncia a l’escó que ocupa com a diputat a la cambra catalana, per centrar tota «la dedicació a guanyar l’alcaldia de Barcelona”.

“La decisió la prenc des de la convicció i la reflexió, però també des de l’evidència que Barcelona ho demana tot, ho mereix tot i, en aquests moments, ho exigeix tot”, ha continuat Maragall flanquejat pel president del grup parlamentari d’Esquerra, Josep Maria Jové; la portaveu i secretària general adjunta, Marta Vilalta, i els màxims responsables de la Federació de Barcelona, Gerard Gómez del Moral i Anna Nebreda. Maragall ha reconegut que li ha costat molt prendre la decisió però ha conclòs també que ara és «el moment adequat», després per exemple d’aprovar la llei de la Ciència fa poques setmanes al Parlament.

El cap de files dels republicans a Barcelona ha manifestat que la capital catalana mereix un debat en profunditat per contrastar models de ciutat que siguin de present i, sobre tot, de futur.
El republicà ha advertit dels “reptes i complexitats” que Barcelona ha d’enfrontar en el present i en el futur. “Només ni que fos per preparar bé el nostre projecte per a la ciutat estaria justificada la dedicació exclusiva i plena; Barcelona té massa raons per esperar-ho tot de qui pretengui representar-la; i crec que tinc les raons”, ha reblat.

Maragall ha tancat la roda de premsa agraint la feina i l’equip humà del grup parlamentari d’Esquerra Republicana -n’ha format part des del 2017- i ha recordat que que Barcelona “queda en bones mans en aquest Parlament”, amb diputats com Eugeni Villalbí, Jenn Díaz, Jose Rodríguez o Ruben WagensbergDe tota la seva trajectòria parlamentària, els darrers 5 anys son dels que se sent “particularment orgullós”.


ERC /