Redacción •  Catalunya •  10/02/2024

El Plenari de Barcelona en Comú avala la necessitat d’acords progressistes amplis per governar la ciutat

  • En la trobada han participat 200 activistes i Colau ha traslladat a la militància les converses dutes a termes aquests darrers mesos amb l’alcalde Jaume Collboni.
El Plenari de Barcelona en Comú avala la necessitat d’acords progressistes amplis per governar la ciutat

El Plenari de Barcelona en Comú s’ha reunit aquesta tarda al ESCI-UPF per escoltar el sentir de l’organització pel que fa a l’estratègia a seguir per fer possible un acord d’esquerres a l’Ajuntament de la ciutat. En aquest sentit, el plenari dels comuns ha fet patent la necessitat d’arribar a un acord ampli i de progrés que doni resposta a les necessitats dels veïns i veïnes de la ciutat, tal com porta defensant la formació des dels seus inicis.

La presidenta del grup municipal, Ada Colau, ha traslladat a la militància les converses dutes a termes aquests darrers mesos amb l’alcalde de la ciutat, Jaume Collboni. La portaveu del grup municipal ha posat en valor que els comuns sempre han estat propositius i que per això seguiran defensant un acord ampli d’esquerres. Colau ha recordat que BComú van donar el vot a Collboni i que «som els únics que hem fet els deures i tot el possible per fer un pacte d’esquerres sense vetos» i a més «hem marcat agenda am lloguers, turisme i contra la el genocidi Gaza i hem mantingut interlocució amb ERC, també a nivell nacional, i amb el PSOE». Colau ha estat crírtica per la manca d’avenços per arribar a un acord de govern: «És molt miop pensar en pactes en funció de les relacions personals i el tacticisme de partit de curta volada, s’ha d’estar a l’alçada quan està avançant la dreta i l’extrema dreta», ha reflexionat. Colau ha conclòs que BComú «seguirem amb una interpel·lació exigent perquè es comença a notar que estem sense pressupostos».

Per la seva part, la portaveu del grup i membre de l’Executiva, Janet Sanz ha valorat que el grup municipal de BComú ha fet molta feina en aquests 7 mesos i ha estat la veritable oposició constructiva sempre per millorar la vida de la gent.

Amb la celebració d’aquest plenari, Barcelona en Comú inicia un procés de debat per configurar la seva estratègia per tal de seguir jugant un rol central en les transformacions que ha viscut la ciutat en la darrera dècada, com ha explicat el portaveu del partit, Max Cahner, que ha destacat que la majoria d’activistes coincideixen que és el moment de reforçar l’organització per seguir fent polítiques que millorin la vida de la gent.

El plenari ha servit, també, per recollir totes les aportacions que s’han produït en les darreres setmanes en les diferents trobades de l’organització, tant en les assemblees com en la Coordinadora del partit. Aquestes aportacions, juntament amb les conclusions del debat d’avui, nodriran el Pla d’Acció de Barcelona en Comú fins el 2027, que s’anirà enriquint en les trobades orgàniques de l’organització.


Barcelona /