CGT •  Catalunya •  08/01/2023

CGT: «TV3, Els atacs feixistes no són bretolades»

  • La central sindical CGT exigeix ​​una rectificació a la direcció del canal autonòmic.
CGT: «TV3, Els atacs feixistes no són bretolades»

En el dia d’ahir, divendres 6 de gener a la nit, al TN vespre de TV3 es va relatar un episodi més dels atacs feixistes i racistes contra tot el que tingui a veure amb la migració. En aquest cas l’intent d’incendi d’un centre d’assessorament per a migrants a Califòrnia.

Els atacants van cometre un error i van patir cremades durant l’atemptat. Durant el relat de la notícia al Telenotícies vespre es van qualificar els fets com una “bretolada”, davant la estupefacció dels espectadors.

No és només que no es posi en context l’increment d’atacs xenòfobs i racistes que està havent per tot el món. El que és intolerable és la banalització realitzada sobre agressions d’aquest tipus.

I des del secretariat permanent de la CGT de Catalunya ens preguntem: S’hauria qualificat de ‘bretolada’ exactament els mateixos fets realitzats a un edifici del barri de Pedralbes, a una comissaria, o una seu d’un partit polític?. Com es va qualificar l’atac de la ultradreta a la seu d’Òmnium, que va causar un petit incendi, fa dos anys? Com una “bretolada”?

Els mitjans de comunicació, més encara els públics, són eines que fàcilment poden ajudar a l’establiment de consensos, climes d’opinió i relativa importància dels diferents fets socials en que vivim.

Banalitzar d’aquesta forma un atac feixista i racista, més sabent tothom que si s’hagués produit contra alguna elit econòmica local l’enfocament hauria estat radicalment diferent, és intolerable. A la CGT li és igual si es va produir per error, per classisme subconscient o qualsevol altre raó. El que exigim són fets:

-Una rectificació pública al mateix horari en que es va emetre la notícia.-En cas contrari, la dimissió o cessament del responsable de TV3 Sigfrid Gras per tolerar aquests biaixos informatius. Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya


TV3 /