Redacció •  Catalunya •  07/06/2024

Aina Vidal explica els beneficis d’un salari mínim europeu a Badalona

La líder dels Comuns al Congrés també explica a Badalona les propostes per reduir la jornada laboral a escala europea.

Aina Vidal explica els beneficis d’un salari mínim europeu a Badalona

Aina Vida, líder dels Comuns al Congrés, ha visitat avui els Encants de Montigalà a Badalona per explicar els beneficis d’un salari mínim europeu, i les propostes per reduir la jornada laboral a escala europea.

Segons els Comuns – Sumar, establir un salari mínim europeu és una eina clau perquè la precarietat deixi de ser una eina de competència entre estats i avançar en l’Europa social.

Aina Vidal recorda que gràcies a l’impuls de Yolanda Díaz, s’ha assolit un SMI de 1.134 euros, un augment del 54% des del 2018 i fent dels millors sous també un instrument de reactivació econòmica. Això, a més, ho ha confirmat fins i tot el Fons Monetari Internacional.

Segons els Comuns – Sumar, aquesta mesura cal implementar-la al territori comunitari, “on l’EPA oscil·la entre els 542 euros d’Albània i els 1.883 euros d’Alemanya”. Per això, “per avançar cap a l’Europa social no hi ha millor fórmula que la creació del Salari Mínim Europeu que acabi amb les diferències actuals”, explica Vidal.

D’altra banda, una altra mesura de Comuns – Sumar al Parlament Europeu és la reducció de la jornada laboral fins a les 32 hores setmanals i posar la negociació col·lectiva al centre de les polítiques europees. Davant d’unes regles fiscals pactades pel PP i el PSOE que obren la porta a la tornada de l’austeritat, els Comuns – Sumar aposten per desenvolupar l’Europa social, perquè si alguna cosa ha mostrat la COVID és la interdependència entre estats i que les respostes han de ser col·lectives. “O avancem junts, o ens enfonsem separats”, ha conclòs Vidal.

A la visita, Aina Vidal ha estat acompanyada per militants de Badalona En Comú, amb la regidora Aïda Llauradó, qui ha agraït tota la feina feta al Congrés, també en defensa de la Reforma Laboral que ha permès una xifra rècord de treball fix i reducció de l’atur. Llauradó també defensa que una Europa amb una majoria progressista garantirà la redistribució de la riquesa a tot el territori, i per tant, una millor qualitat de vida de la ciutadania. Per això demana el vot a Comuns – Sumar per aquest diumenge 9 de juny.


Salario Mínimo Interprofesional (SMI) /