Redacció •  Catalunya •  06/07/2022

El Govern simplifica els tràmits administratius per captar projectes empresarials estratègics i accelerar la reindustrialització del país

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, presenta una querella contra l’exdirectora del CNI i l’empresa NSO pel Catalangate.

El Govern simplifica els tràmits administratius per captar projectes empresarials estratègics i accelerar la reindustrialització del país

El Govern de la Generalitat ha aprovat avui un nou marc normatiu que simplificarà notablement els tràmits administratius de les empreses i autònoms, amb l’objectiu de promoure i captar projectes estratègics en la reindustrialització del país. El Decret de Reglament de la Llei de Facilitació de l’Activitat Econòmica redueix els terminis dels tràmits administratius, instaura l’aplicació total del contacte telemàtic amb les administracions, fixa l’aportació una sola vegada de les dades necessàries per a completar els tràmits i la prioritza sempre que es pugui la comunicació per sobre de la llicència. “Això significa reduir gestions, temps i despeses de tramitació”, ha afirmat en roda de premsa el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent.

Es calcula que beneficiarà 564.000 empreses i 362.000 autònoms del país i generarà un estalvi de 44’4 milions d’euros. A més, facilitarà l’atracció d’inversions en agilitzar els tràmits administratius dels projectes estratègics de caràcter industrial. “Fem un pas de gegant per la competitivitat i l’atractiu del país a l’hora de captar i promoure projectes tractors, que generen un enorme impacte positiu en altres activitats econòmiques, en la reindustrialització del país i en la creació de llocs de treball dignes i qualificats”, ha assegurat Torrent.

El decret contempla la figura dels “projectes estratègics”, que podran beneficiar-se d’una agilització de tràmits sense precedents per accelerar-ne la seva implantació. Es determina que aquests projectes hauran de ser de caràcter industrial o de serveis a la producció, amb “capacitat tractora” pel país, per tal de fomentar la transformació del model productiu.

“El que fem és crear una via ràpida administrativa per als projectes estratègics a l’hora d’impulsar el creixement econòmic i la transformació del sistema productiu, que volem més resilient i més sostenible”, ha subratllat Torrent. El conseller ha posat en valor que es reduiran a la meitat cadascun dels terminis dels tràmits necessaris (urbanístics, mediambientals, de llicències d’obra, entre d’altres) per la implantació dels projectes empresarials, excepte aquells que poden afectar els drets de tercers i la presentació de sol·licituds i recursos.

 Fem un pas de gegant per la competitivitat i l’atractiu del país a l’hora de captar i promoure projectes tractors 

Roger Torrentconseller d’Empresa i Treball

Aragonès presenta la querella pel Catalangate

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, presentarà en les properes hores una querella contra l’ex directora del CNI, Paz Esteban, i l’empresa israelià NSO, propietària i comercialitzadora del programa espia Pegasus, per l’espionatge del qual va ser víctima en el cas conegut com a Catalangate. Així ho ha anunciat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja en la roda de premsa posterior al Consell Executiu. Aragonès és una de les més de 65 independentistes i activistes espiades que va a donar a conèixer una investigació del laboratori canadenc Citizen Lab.


ERC /