Redacció •  Catalunya •  04/04/2024

Anticapitalistes celebrarà la seva Escola de Primavera a Badalona

  • Tindrà lloc els dies 12 i 13 d’abril a la Nau 3 del Centre Cultural l’Escorxador.
  • Durant les dues jornades es tractaran temes com el colonialisme i l’imperialisme, marxismes, lluites sindicals, periodisme, feminisme, educació o l’habitatge, també hi haurà propostes culturals com teatre, música en directe i presentacions literàries.
Anticapitalistes celebrarà la seva Escola de Primavera a Badalona

Aquest any, la XII edició de l’Escola Anticapitalista de Primavera se celebrarà el 12 i 13 d’abril amb un nou format i una nova ubicació: el Centre Cívic l’Escorxador, a Badalona.

L’Escola Anticapitalista de Primavera és un espai de trobada de persones militants d’esquerres i activistes socials amb ganes de continuar lluitant per un món millor, més just i habitable, és un espai de formació i de cultura, per poder establir xarxes, aprendre i passar una bona estona.

La formació esdevé una eina clau per repensar i actualitzar els projectes de transformació social, així com per situar-nos en un context internacional travessat pel genocidi a Palestina, les guerres i els imperialismes.

A més, en un context en què els discursos autoritaris guanyen terreny, i en què l’emergència climàtica i la sequera ja han passat de ser amenaces futures, a ser realitats materials, és necessari debatre a fons i reforçar els fonaments dels nostres projectes per alimentar una praxi que desafiï el sistema.

L’actual fase política i social exigeix la reobertura dels debats estratègics i organitzatius en el si de l’esquerra radical, per això, l’edició d’enguany vol centrar-se en alguns dels principals reptes i dilemes d’època: reflexionar sobre el context internacional de colonialisme i guerra i com articular una resposta internacionalista; debatre sobre l’obra teòrica i la praxi política de Lenin en el centenari de la seva mort; debatre sobre l’estratègia i el paper de les revolucionàries en la lluita per l’habitatge; i compartir les experiències de lluites sindicals i per la sanitat pública i del feminisme i l’educació.

Com cada any l’Escola comptarà amb oferta cultural de microteatre i música en directe. Durant el cap de setmana, també s’oferirà un servei de ludoteca amb activitats programades per la canalla.

Inscripcions.

Programa VII Escola Anticapitalista de Primavera

DIVENDRES

18:30h Benvinguda

19:00h Míting internacionalista: Guerra, colonialisme i imperialisme.

– Fayez Badawi, exportaveu del FPLP

– Mónica Vargas, membre de GRAIN

– Miguel Urbán, eurodiputat

21:00h Sopar

21:30h Concert: NaVil, cantautor palestí.

DISSABTE

10:30h L’actualitat de Lenin: Estratègia i partit.

– Brais Fernández, militant d’Anticapitalistas i membre de la redacció de VientoSur

12:30h Tallers simultanis

– Vagues indefinides i conflictes sindicals de llarga durada: Comitè CGT Residència Joan XXIII

– Crònica periodística i comunicació del conflicte: Xavi Giró, periodista

– Feminisme a les escoles: Comissions d’igualitat AFAs Badalona

14:00h Dinar

15:00 Presentació de novetats literàries amb Sylone Editorial i VientoSur

16:00 Teatre a càrrec de: Las Fritas

17:30h Lluita per l’habitatge i estratègia revolucionària

– Endavant

– Moviment Socialista

– 30 Metres

– Anticapitalistes

19:30 Cloenda

19:45 Punxada de música


Anticapitalistas /