Redacció •  Catalunya •  03/02/2022

Concentració AVUI contra la (No) Reforma Laboral

Recuperem els nostres drets, ja n’hi ha prou de concessions a la patronal.

Concentració AVUI contra la (No) Reforma Laboral

Avui, unes 500 persones ens hem manifestat, durant una hora, davant de la subdelegació del govern a Barcelona per mostrar el rebuig a la (No) Reforma Laboral que avui volen aprovar al Parlament a Madrid.

L’acord del Govern amb la patronal i les cúpules de CCOO i UGT és una nova traïció a la classe treballadora per part del govern més “progressista” del país i els sindicats del règim. Més enllà de la propaganda, el cert és que el Govern incompleix les seves promeses i s’oblida del seu compromís de derogar la reforma laboral del Partit Popular. Aquesta nova reforma legitima i reforça els pilars centrals de les reformes laborals imposades pel PSOE de Zapatero primer i Mariano Rajoy després.

Lluny de millorar la qualitat de vida de les persones treballadores, les reformes laborals han «cargolat» un mercat laboral basat en la subcontractació, l’especulació i la temporalitat. El treball estable és ja gairebé una quimera i, lluny d’acabar amb l’atur, l’estabilitat laboral s’ha transmutat en períodes continus de intermitència.

Aquesta (No) Reforma Laboral no representa cap millora per al conjunt de la classe treballadora.

En resum:

Manteniment de la precarietat laboral amb un alt percentatge de contractes temporals, alt índex de subcontractació inclòs de les activitats pròpies d’una empresa, acomiadament molt barat i quan vulgui la patronal pel motiu que sigui, empobriment continuat de la classe treballadora.

Es tracta d’una il·lusió considerar que és possible millorar les condicions laborals permetent que la patronal tingui dret a veto en la legislació laboral. El famós «consens social» significa renunciar a establir una legislació clarament favorable cap a la classe treballadora. En un context de crisis econòmica i ecològica com l’actual, impulsar una legislació valenta a favor de la classe treballadora i que redueixi el poder empresarial, és el mínim que podem exigir a un govern que s’autoanomena progressista.

Contra la precarietat laboral i l’atur.
Derogació Real de les Reformes Laborals Ja!!! 

              Barcelona a 3 de febrer de 2022


reformas laborales /