Redacción •  Catalunya •  03/01/2021

La CGT difon un vídeo amb experiències en primera persona de la temporalitat a TMB

  • Al vídeo s’insta a Rosa Alarcón, presidenta de TMB, a desconvocar la Vaga del dia 11.
La CGT difon un vídeo amb experiències en primera persona de la temporalitat a TMB

La CGT hem fet un vídeo amb persones directament afectades per la precarització actual a Metro i doblement afectades per la voluntat de la Direcció de Metro d’imposar un nou model de contractació basat en l’EBEP (Estatut Bàsic de l’Empleat Públic) i el concurs de mèrits.

Aquestes són les experiències en primera persona que ens porten a no tenir dubtes en la convocatòria d’aturades de dos hores per torn el proper dia 11 de gener del 2021.

Entre els testimonis hi ha persones que porten fins a 10 anys de contractes temporals o d’altres que han deixat feines on portaven 24 anys per buscar una estabilitat que ara la Direcció de Metro ha decidit unilateralment erradicar. Hi ha també els casos d’una mare que ha estat sempre en precaria i que ara que pensava que podria passar a ser fixe, podria perdre el seu lloc a l’Empresa o el pare que treballava en dos llocs diferents a la vegada per mantenir el seu lloc i que ara també es podria quedar al carrer.

La Direcció de TMB amb la presidenta Rosa Alarcón (PSC) i el director de persones Carlos Jiménez al capdavant, han decidit de forma unilateral i aprofitant les dificultats de la plantilla per organitzar-se a causa de la pandèmia, implantar l’EBEP i modificar el model de contractació. Aquestes mesures podrien afectar a 500 treballadores a Metro, que haurien de tornar a passar un procés de selecció o concurs de mèrits (ja n’han fet un amb un total de 4 a 6 proves entre psicotècnic, proves tècniques, grupals, proves mèdiques, etc). Els/les treballadors/es podrien anar al carrer després d’haver estat anys treballant de forma temporal tal i com va declarar la mateixa Empresa en una inspecció de treball sobre el tema, celebrada el passat 16 de desembre.

Està en mans de la Direcció i dels responsables polítics evitar un dany major pels usuaris en aquests moments delicats per la salut pública. És inadmissible l’ús intencionat del Covid per a degradar encara més els drets dels/les treballadors/es buscant precaritzar de forma indefinida uns contractes ja de per si, molt precaris. Instem als responsables polítics a retirar definitivament qualsevol punt per canviar unilateralment la contractació a Metro.


CGT /  TMB /  transporte público /