Redacció •  País Valencià •  19/09/2023

Compromís denuncia que el curs escolar va arrancar amb 200 professors menys d’anglés i matemàtiques

Fullana: “Si afegim els 300 mestres extra que es necessitaven per a impartir l’ampliació d’horaris d’estes matèries, el dèficit de professorat en anglés i matemàtiques s’elevà en la primera setmana de curs a 500 docents”.

Compromís denuncia que el curs escolar va arrancar amb 200 professors menys d’anglés i matemàtiques

El diputat de Compromís i portaveu d’Educació Gerard Fullana ha denunciat hui l’alarmant manca de professors d’anglés i matemàtiques amb què va arrancar el present curs escolar.

“El conseller d’Educació, José Antonio Rovira, anuncià el 31 d’agost l’ampliació d’horaris de matemàtiques i anglés, una mesura, que aprovà sense consultar amb el sector, per a la qual era necessària la incorporació de nous mestres d’estes assignatures. La realitat és que en la primera setmana del curs la conselleria no només no va enviar els docents extra per a dur a terme eixa ampliació d’horaris de matemàtiques i anglés, sinó que a més faltà la incorporació de 200 professors d’eixes assignatures”, ha explicat Fullana.

Segons denuncia Compromís, amb l’ampliació d’hores i les 200 places de professors de matemàtiques i anglès que no havien estat adjudicades per conselleria, el dèficit de professors d’estes dos matèries a l’inici de curs arribà als 500, ja que per a dur a terme l’ampliació d’horaris amb garanties caldria haver incorporat 300 mestres més a la previsió amb què es contava.

A tot açò cal afegir que amb el govern del Botànic la conselleria d’Educació acostumava a realitzar tres adjudicacions docents en la primera setmana de curs, per contra el govern de PP i Vox només ha fet una adjudicació en la primera setmana, el que dóna bona mostra de la deficient gestió que s’està patint en Educació.

En eixe sentit Fullana ha incidit que preguntarà en les Corts al conseller per esta nova problemàtica, que se suma a totes les que ja es venien denunciant i que estan provocant el pitjor inici de curs que es recorda, “per la qual cosa no ens cansem de demanar explicacions al conseller Rovira, que fins ara ha fugit  de Les Corts”.


Conselleria d'Educació Valencia /