Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya •  Redacció •  Catalunya •  31/08/2018

Catalunya en Comú Podem reclama a Interior que augmenti la dotació de Mossos a Ciutat Vella

El grup parlamentari sol·licita la compareixença del conseller d’Interior després de la denúncia de manca d’efectius a la ciutat per part dels sindicats policials

Catalunya en Comú Podem reclama a Interior que augmenti la dotació de Mossos a Ciutat Vella

Catalunya en Comú Podem (CatECP) ha registrat aquest dijous una proposta de resolució en què insta el departament d’Interior a augmentar el nombre d’agents de Mossos d’Esquadra destinats a la ciutat de Barcelona, especialment al districte de Ciutat Vella, on les darreres setmanes tant els veïns i veïnes d’alguns dels barris més afectats com els mateixos sindicats del cos dels Mossos d’Esquadra han manifestat els problemes de seguretat a la zona.

A més, el grup parlamentari ha sol·licitat la compareixença parlamentària del conseller d’Interior, Miquel Buch, perquè doni explicacions sobre la manca d’efectius.

Els sindicats policials han reclamat un augment dels efectius per a les funcions de patrullatge, més enllà del Pla d’Estiu activat al mes de juny, consistent en el manteniment d’una bossa d’hores extra per a allargar la jornada laboral. CatECP ha fet seva aquesta demanda i reclama que es destinin més agents a funcions de patrullatge.

Així mateix, el grup parlamentari ha registrat una bateria de preguntes dirigides a la conselleria per tal que aclareixi, entre d’altres aspectes, per quin motiu va decidir no augmentar el nombre d’efectius dels Mossos d’Esquadra al districte de Ciutat Vella, considerant les demandes de l’Ajuntament de Barcelona i dels sindicats del mateix cos policial, o quants agents seran destinats a Ciutat Vella de les futures convocatòries de places al cos.


Barcelona /  CeCP /  Seguridad /