Redacción •  Catalunya •  27/05/2019

Ernest Urtasun: “Som una força imprescindible per la configuració de governs d’esquerres i de progrés a molts municipis de Catalunya”

El candidat d’En Comú Podem afirma que és moment d’enfortir organitzativament el projecte.

Ernest Urtasun: “Som una força imprescindible per la configuració de governs d’esquerres i de progrés a molts municipis de Catalunya”

El candidat d’En Comú Podem a les eleccions europees i número 3 de la candidatura estatal Unides Podem Canviar Europa, Ernest Urtasun, ha afirmat aquest matí que tot i esperar uns millors resultats tant a les eleccions europees com municipals, Catalunya En Comú “és una força present a tot el territori i és imprescindible per la configuració de governs d’esquerres i de progrés a molts municipis de Catalunya”. Concretament, l’espai ha aconseguit més de 300.000 vots, 258 regidors i ha guanyat en 13 municipis.

En aquest sentit, Urtasun ha destacat que els resultats “han estat desiguals” perquè, tot i no revalidar l’alcaldia de Barcelona, l’espai ha guanyat a municipis importants com El Prat de Llobregat, Montcada i Reixach o Santa Perpètua de Mogoda. “La prioritat ara és analitzar els resultats amb tranquil·litat i enfortir organitzativament el projecte de la confluència”, ha assenyalat.

Pel què fa a Europa, Urtasun ha afirmat que “la situació d’excepcionalitat a Catalunya ha estat un factor determinant” en els resultats d’En Comú Podem, però ha celebrat que l’espai “segueixi al Parlament Europeu amb el compromís de portar-hi les qüestions que hem anat explicant en campanya com la lluita pel canvi climàtic i l’enfortiment de l’agenda feminista”.

Urtasun ha destacat el resultat dels verds europeus, especialment el d’Ska Keller a Alemanya, on ha quedat en segona posició, i ha celebrat que “no hi ha una onada d’extrema dreta a Parlament Europeu, malgrat alguns resultats notables com els de França”. “En un moment de creixement de l’eurofòbia i l’extrema dreta com l’actual”, ha dit, “és una bona notícia que el vot de Vox a Catalunya estigui per sota del 2%”.

Finalment, Urtasun ha afirmat que, donat que la gran coalició ja no suma, “el joc de majories serà molt més ampli i tindrem més capacitat d’incidència”.


En Comú Podem /  Ernest Urtasun /