Redacció •  Catalunya •  26/07/2018

Barcelona En Comú participa en la trobada de les Ciutats sense Por a Nova York per enfortir la xarxa transatlàntica municipalista

La jornada se celebra els dies 27 i 29 de juliol i hi participaran la regidora Gala Pin, del grup municipal, així com representants de la Direcció executiva i la Comissió Internacional de l'organització.

Barcelona En Comú participa en la trobada de les Ciutats sense Por a Nova York per enfortir la xarxa transatlàntica municipalista

Barcelona, 26.7.2018

Amb l’objectiu d’estendre i articular el municipalisme als EUA, Mèxic i el Canadà, del 27 al 29 de juliol se celebrarà a Nova York el Fearless Cities North America, organitzat per Cooperation Jackson NYU i Movement Netlab. Barcelona En Comú participa en aquesta primera edició del Fearless Cities a Nova York amb l’objectiu d’enfortir la xarxa transatlàntica municipalista.

Seguint el model de la trobada de Ciutats Sense Por que Barcelona En Comú va organitzar l’any passat, l’edició nord-americana articularà les plataformes municipalistes del continent per facilitar l’intercanvi d’idees i eines entre elles. Els quatre eixos de la trobada són: transformant el poder, democràcia participativa, pràctiques polítiques queer i feministes, i abordar les preocupacions actuals del municipalisme.

Gala Pin, regidora de Participació i Districtes, Álvaro Porro, comissionat d’Economia Social, i representants de la Direcció Executiva i de la Comissió Internacional de Barcelona En Comú participaran en els debats.

A més de les jornades de Fearless Cities de Nova York, Barcelona En Comú va participar els dies 13 i 14 de juliol al Congrés anual de Local Progress. Local Progress és una xarxa d’electes locals progressistes de ciutats de tots els Estats Units que ha estat molt activa en les lluites contra les polítiques més regressives de Trump.

El programa a Nova York

La primera trobada municipalista a Nord Amèrica s’ha articulat en quatre eixos principals transformant el poder, democràcia participativa, pràctiques polítiques queer i feministes, i abordar les preocupacions actuals del municipalisme.

El divendres 27 de juliol, Gala Pin, regidora de Participació i Districtes de Barcelona, participarà en la sessió d’obertura de les jornades al costat de Felicites Martínez Solano, Coordinadora Regional de Community Authorities Community Police (CRAC – PC) d’Olinala (Mèxic); Kali Akuno, Cofundador i Codirector de Cooperació Jackson (EUA); i l’escriptora i activista Debbie Bookchin.

El dissabte 28, està prevista una sessió sobre la dimensió internacional de les eleccions municipals de 2019. Aquest debat estarà coordinat per representants de Barcelona En Comú.

El diumenge 29, el tema de la jornada se centrarà en l’experiència dels càrrecs electes als ajuntaments amb una trajectòria vinculada als moviments socials i l’actual articulació amb els moviments per treballar una agenda política. Gala Pin participarà en aquesta conversa amb el regidor adjunt de Política del Consell de la Ciutat de Nova York, Brad Lander i el Membre de l’Assemblea Estatal de Nova York, Harvey Epstein. Per la seva banda, Àlvaro Porro, comissionat d’Economia Social i Desenvolupament Local i Consum, participarà a una taula sobre les cooperatives com a centres d’activitat econòmica a les ciutats.

La clausura de l’acte serà el mateix diumenge 29, Kate Shea Baird, membre de la Direcció executiva de Barcelona En Comú, participarà en l’assemblea de clausura en què s’abordaran els propers reptes per a les xarxes de Ciutats sense Por.

 


Barcelona en Comú /