Redacció •  Catalunya •  23/01/2020

Barcelona En Comú renova els òrgans de direcció

S’han escollit la Direcció Executiva i 10 representants a la Coordinadora pels propers dos anys.

Barcelona En Comú renova els òrgans de direcció

Barcelona, 23.01.2020.

Barcelona En Comú ha tancat el procés de renovació de càrrecs interns a l’organització pels dos anys vinents, on s’han escollit la Direcció Executiva, deu representants a la Coordinadora i el Comitè de Garanties.

«Partint de la feina feta aquests anys, renovem l’equip amb noves incorporacions que reflecteixen el dinamisme i la pluralitat de la nostra organització», ha manifestat Enric Bárcena, portaveu de Barcelona En Comú. Per la seva banda, Eva Abril, nova portaveu de l’organització, ha subratllat que «els propers dos anys reforçarem i ampliarem el treball fet en l’àmbit del feminisme, el municipalisme, la confluència i la radicalitat democràtica».

En relació a les tasques dels òrgans de direcció de BComú, la Direcció Executiva s’ocupa de les relacions polítiques i fa de portaveu de l’organització, a més d’executar les estratègies i decisions preses per la Coordinadora. Enric Bárcena continuarà sent portaveu de Barcelona En Comú i l’Eva Abril se sumarà a la tasca. Abril, nascuda a Madrid, és professora de secundària al districte de Sant Martí i activista LGTBI+.

La Coordinadora General és l’encarregada de marcar l’estratègia política de Barcelona En Comú i, finalment, el Comitè de Garanties és l’òrgan responsable de vetllar pel funcionament democràtic de l’organització i garanteix l’aplicació dels principis de participació igualitària, justícia i transparència.

A continuació, es detallen les persones electes de cadascun d’aquests espais:

  • Direcció Executiva: Enric Bárcena Roig continuarà sent el portaveu junt amb Eva Abril que s’incorpora després del procés d’eleccions; Bea Martínez Alonso es responsabilitzarà de Territori; Kate Shea Baird s’encarregarà de Comunicació; Jordi Martín López, d’organització; Júlia Miralles de Imperial serà la responsable de Relacions Internacionals; Ancor Mesa Méndez treballarà les relacions amb moviments socials; i Tània Corrons Mellado s’encarregarà de l’àrea de Finances.
  • Representants a la Coordinadora: Eduard Corbella Cervelló, Lucia Morale, Vanessa Maxé, Joan Busquet, Marcelo Expósito, Júlia Trias, Miquel Missé, Mercè Llenas, Xavi Farré i Adriana Sabaté Muriel.
  • Comitè de Garanties: Laia Rosich, Ramon Pinto, Teresa Bofill, Xavier Pedrol, Alba Romeo, Francesc Consuegra i Elisabeth Maluquer.

 

En aquesta convocatòria d’eleccions han participat unes 400 persones del cens de Barcelona En Comú, que han pogut triar entre un total de 39 persones que han presentat la seva candidatura. Segons els estatuts de l’organització, aquests òrgans han de renovar els seus membres cada dos anys. Així doncs, es tracta de les terceres eleccions de càrrecs interns de Barcelona En Comú (les primeres van ser el setembre de 2015).

Pots consultar com queda la nova Coordinadora al web de Barcelona en Comú.

 


Barcelona en Comú /