Redacció •  Catalunya •  21/03/2017

Generositat i valentia per construir Un País en Comú

Barcelona En Comú considerem que actualment la proposta de construcció del nou espai politic a Catalunya dona resposta a les tres condicions plantejades a la consulta realitzada per Podem Catalunya.

Generositat i valentia per construir Un País en Comú

Per aquesta raó, creiem que és possible que Podem formi part de la construcció d’aquest nou espai hegemònic i de transformació a Catalunya, un nou espai que ha de comptar amb totes les sensibilitats que consideren que ara és el moment de construir plegades una alternativa per recuperar els béns comuns, per posar la política al servei de la gent i tenir com a referent la feminització de la política, sent una alternativa a l’hegemonia convergent del 3%. Un camí que ja va començar amb la candidatura de Barcelona en Comú a les passades eleccions municipals on totes i tots vam deixar enrere les sigles per sumar conjuntament.

Des de Barcelona En Comú insistim que les tres condicions plantejades a la consulta de Podem estan contemplades en la proposta que s’ha treballat les darreres setmanes. El nou espai comptarà amb un document de principis ètics i de radicalitat democràtica que es votarà a la propera assemblea el 8 d’abril, i que preveu la limitació de mandats i sous, el no endeutament, la no acumulació de càrrecs institucionals, la rendició de comptes i mecanismes per evitar les portes giratòries, entre altres mesures. A més, com ja s’ha informat, totes i tots els inscrits de les diferents formacions podran participar en una votació de llistes obertes on tothom que vulgui es podrà presentar i podrà votar Pel que fa al sistema de votacions, es farà a partir d’un registre conjunt on totes les persones interessades -provinguin d’on provinguin- es podran inscriure i votar amb un sistema que busca garantir la seguretat, la transparència i la fiabilitat del vot mitjançant la verificació d’identitat per assegurar que una persona sigui un únic vot.
 
Des del respecte per les identitats de cada organització política, Barcelona En Comú fem una crida sumar esforços i construir conjuntament i animem a la ciutadania a sumar-se a un projecte que busca un nou model de país, un país en comú. A l’assemblea constituent del 8 d’abril hi participarem totes les persones que compartim els mateixos objectius de respondre a les demandes i necessitats de la ciutadania. És el moment de ser valentes i caminar juntes per construir un país en comú.

Barcelona en Comú /