Marea de Marees •  Catalunya •  16/12/2016

Marea de Marees crida a mobilitzar-se!

Suport al dejuni a la Pl. Sant Jaume del 18 al 20 en defensa de la Renda Garantida de Ciutadania

Manifestació des de Pl. St. Jaume el dia 20 a les 18 h. en defensa del Sistema Public de Pensions i la Renda Garantida de Ciutadania

Des de fa ja més de tres anys s’ha vingut impulsant la aprovació de una Renda Garantida de Ciutadania que prevista en l’estatut d’Autonomia, que cap dels governs de la Generalitat han aprovat. Milers de persones ho varen exigir en un Iniciativa Legislativa Popular que en pocs mesos va aplegar 121 mil signatures. Any darrera any, malgrat la duresa de la situació econòmica el govern amb complicitat amb els poders econòmics i financers han anant retardant una llei que garantiria que qualsevol persona o família de Catalunya en situació de pobresa rebi una prestació o al seu complement fins 664 euros/mes.

Aquesta llei hagués permès a moltes persones, també pensionistes, arribar a fi de més i no prescindir de la llum o els medicaments que necessiten, hagues evitat desnonaments a families que havien perdut la feina, hagues evitat segrestos de infants per insuficiència econòmica de les famílies, hagues evitat suïcidis… Per aquesta raó la Comissió Promotora de la Iniciativa Legislativa Popular de la Llei ha convocat els dies 18, 19 i 20 un dejuni a la plaça de Sant Jaume en que els seus activistes cridaran l’atenció en aquestes festes sobre el patiment que milers de famílies de Catalunya i el oblit que el govern vol aplicar altre vegada en l’aprovació dels pressupostos que començara a discutir precisament el dia 20.

D’altre banda les diverses contrareformes del sistema de pensions estan amenaçant les pensions actuals i futures, sota la pressió dels poders financers que volen reduir les despeses salarials del sistema de pensions i promoure un sistema de pensions privat que pocs poden pagar i que com s’ha vista als EUA acaben ensorrant-se per la avarícia dels fons de inversió, deixant en res els estalvis de tota una vida. Per aquesta raó impulsat per la Marea Pensionista s’ha constituït la Coordinadora Estatal per un Sistema Public de Pensions que exigeix derogar les diverses contrareformes que els governs han imposat al sistema de pensions i en particular assegurar la revalorització de les pensions, retornar a la jubilació als 65 anys (allargada als 67 en un moment que els joves no tenen feina!) i entre altres coses oposar-se a qualsevol forma de repagament sanitari. La Coordinadora davant el saqueig del fons de reserva de les pensions per part del govern, davant de les exigències de la Troika Europea que ja ha destrossat el sistema de pensions a Grècia i que pretén fer el mateix a Espanya, ha decidit convocar aquest 20 de desembre una jornada de lluita a tot l’Estat, que a Barcelona es materialitza en una manifestació en defensa de les pensions, guanyades i merescudes, dels pensionistes de avui i demà.

Marea de Marees, que coordina diversos moviments socials de manera estable a Catalunya. dona suport a la confluència de les dues mobilitzacions en una manifestació, que el dia 20 sortirà a les 18 h. de Sant Jaume vers el Parlament, on es farà una concentració amb la lectura de diversos documents, i per exigir conjuntament drets i dignitat. Després la manifestació continuarà fins l’Arc de Triomf. Cridem a tots els moviments que enllacem i a la ciutadania en general a implicar-se en aquesta lluita:

Per l’aprovació immediata de la Llei de Renda Garantida de Ciutadania!

Per unes Pensions publiques dignes, revaloritzables i amb jubilació als 65!


Catalunya /