Redacció •  Catalunya •  11/11/2017

Barcelona En Comú escull la nova Direcció Executiva pels dos anys vinents

Barcelona En Comú ha escollit els membres de la Direcció Executiva pels dos anys vinents.

Barcelona En Comú escull la nova Direcció Executiva pels dos anys vinents

Barcelona En Comú ha escollit els membres de la Direcció Executiva pels dos anys vinents. Un cop finalitzat el procés electoral per renovar una part dels càrrecs interns de Barcelona En Comú, ja es coneixen les persones que s’integraran a la Coordinadora: els vuit membres de la Direcció Executiva així com els deu representants de la comunitat de Barcelona en Comú, tot sumant divuit candidats i candidates electes. A banda, també s’hi han escollit les set persones que integraran el Comitè de Garanties.

Ahir es va tancar el procés d’eleccions internes de Barcelona En Comú on es van a escollir un total de 18 persones que formen part de la Direcció Executiva i la Coordinadora. Els resultats provisionals es van conèixer el diumenge 5 de novembre i, com que el comitè electoral no ha rebut cap impugnació durant el termini establert, aquests resultats són els definitius. En aquesta convocatòria d’eleccions ha participat un 21% del cens de Barcelona En Comú, gairebé 400 persones.

La Direcció Executiva de Barcelona En comú està formada per 8 persones, i s’ocupa de prendre decisions operatives i d’executar les estratègies i decisions preses per la Coordinadora. El mandat de les persones de la Direcció Executiva serà per dos anys, amb possibilitat de renovació d’un mandat. Gala Pin i Enric Bárcena seran els nous portaveus de Barcelona En Comú.

Per Barcelona En Comú es molt important que hagi una renovació de càrrecs perquè forma part del compromís d’ética política de l’organització.  “La nova Direcció Executiva volem prioritzar la feminització de la política i les cures, i reivindicar BComú com a un espai de transformació política feminista”, ha declarat l’Enric Bárcena. Gala Pin ha destacat el repte de “seguir sumant la ciutadania a la organització, en particular les persones joves i d’origen divers”.

Per altra banda, els representants de la comunitat de Barcelona en Comú formen part de la Coordinadora General, que és l’encarregada de marcar l’estratègia política de Barcelona En Comú. I finalment, el Comitè de Garanties és l’òrgan responsable de vetllar pel funcionament democràtic de Barcelona En Comú i garanteix l’aplicació dels principis de participació igualitària, justícia i transparència.

A continuació, es detallen les persones electes de cadascun d’aquests espais:

Direcció Executiva

Eulàlia Corbella, Adrià Alemany, Marina López, Ximo Balaguer, Gala Pin, Enric Bárcena, Kate Shea Baird i César Ochoa.

Representants de la comunitat de BComú

Joan Subirats, Eloisa Piñeiro, Beatriz Martínez, Carolina Recio, Natalia Martínez, Daniel Granados, Xavier Riu, Vanesa Valiño Esparduce, Jordi Rabassa i Lucia Morale.

Comitè de Garanties   

Fina Lorente, Jesús López, Rosa María Mateu, Jordi Mir, Montse Pi, Toni Ribas i Yolanda Sànchez.


Barcelona en Comú /