BP Diari •  Redacció •  Catalunya •  11/10/2016

CGT convoca vaga indefinida a Bergé Logística de L’Arboç

Des de CGT informem que divendres passat dia 7 d'octubre, la Secció Sindical de CGT a Bergé Logística de l'Arboç, va procedir a registrar la convocatòria de Vaga Indefinida. La Vaga s'iniciarà el proper dia 17 d'octubre a les 6 hores, i abastarà de manera indefinida els diferents torns de treball.

CGT convoca vaga indefinida a Bergé Logística de L’Arboç

Bergé Logística S.L. és la quarta empresa que passa pel centre de treball de Sant-Gobain Cristalería S.L. de l’Arboç. Aquesta subcontracta relleva les anteriors, dues de les quals van acabar en suspensió de pagaments i una altra d’elles, CTC Externalización va trencar el contracte amb Saint-Gobain el passat mes de març per, segons l’empresa, no ser-li rendible el servei prestat en la divisió de Sekurit. D’aquesta manera va entrar el 15 d’abril Bergé Logística S.L. al centre de Saint-Gobain a l’Arboç.

Després d’unes dures negociacions al Departament de Treball amb l’empresa sortint i entrant, s’arriben a acords en què Bergé es va comprometre a la subrogació total de la plantilla i a passar a indefinits un seguit de contractes que consideràvem en Frau de Llei. A més es fixa data per a una reunió i així per explicar-li els acords als quals s’ha subrogat i s’assoleixen acords en una altra sèrie de punts com són el Conveni d’aplicació. Bergé volia aplicar un altre diferent al que fins a la data regulava les condicions laborals dels treballadors subrogats.

Finalment, el dia 16 d’abril s’acordà que el Conveni d’aplicació seguiria sent el de les empreses Siderometal·lúrgiques de Tarragona. Es va acordar una pujada lineal de 25 € per a tota la plantilla, així com el pagament de l’antiguitat, la regularització de tots els conceptes retributius en funció de les pujada de les taules salarials del Conveni Col·lectiu. També es va acordar el dotar d’una persona més en una línia en concret quan aquesta fabriqui uns models que van empaquetats a 45 llunes i que suposava una càrrega de treball desmesurada. Es van fixar els salaris mínims per a les noves contractacions, per tal de garantir que no es precaritzi més l’ocupació i que no serveixi d’eina per acomiadar els treballadors que més cobren i porten més temps a l’empresa.

Doncs bé, de tot això Bergé compleix el que vol. No està pagant la nocturnitat, així com tampoc està pagant els complements ad personam a les noves contractacions. Està pagant per sota dels salaris base que contempla el Conveni i els acords assolits. Obliga als treballadors a fer hores extres sense pagar-les, recordant els més foscos temps de l’esclavisme industrial del Segle XIX.

Pel que fa a la contractació val a dir, la subcontracta he fet ús de les ETT´s per a contractar en Frau de Llei, cosa que fa molt difícil el control per part del Comitè de Treballadors del compliment dels acords.

També augmenta les càrregues de treball, pretenent que alguns treballadors assumeixin tasques del personal propi de plantilla de Saint-Gobain Cristalería S.L. i d’una altra subcontracta a la qual se li retiren funcions per reduir el nombre de treballadors.

Des de CGT considerem que tot això és fruit de les contínues voltes de rosca que Saint-Gobain s’aplica a les subcontractes per tal d’obtenir més beneficis, més dels milionaris beneficis que va obtenir l’any passat. Queda constatat tot això quan és Bergé la quarta empresa que passa pel centre de l’Arboç i aquesta la cinquena Vaga Indefinida convocada.

També volem deixar clar el despotisme de Bergé Logística a l’hora de resoldre les queixes de la Secció Sindical de CGT i que obvia tot el que sigui vetllar pels acords assolits, per seguir amb els incompliments dels mateixos com si no passés res .

Doncs fins aquí han arribat, no volen que se’ls tracti com a mera mercaderia i menys encara com a esclaus. Exigeixen un tracte digne i el compliment total dels acords. En definitiva, reclamen que es respecti la legalitat i el respecte pels drets dels treballadors, aquests principis dels que Saint-Gobain es fa ressò, diu complir i que després permet que les subcontractes facin el que vulguin amb l’única finalitat d’aconseguir més beneficis a costa del detriment dels drets i de les condicions de treball de la plantilla.

Per tot l’indicat, el proper dia 17 d’octubre aniran a la Vaga fins a aconseguir TOTS els objectius marcats i determinats en les diferents Assemblees de treballadors.


Barcelona /  CGT /  vaga /