Redacción •  Catalunya •  10/11/2016

En Comú Podem sol·licita la compareixença de Rajoy a la Mesa del Senat

Maria Freixanet, senadora d' En Comú Podem ha sol·licitat la compareixença urgent de Mariano Rajoy Brey davant del ple del Senat.

En Comú Podem sol·licita la compareixença de Rajoy a la Mesa del Senat

En el text registrat, Freixanet requereix que l’actual President del Govern expliqui el seu model territorial davant la cambra alta aportant propostes concretes per solucionar els conflictes territorials actualment existents a l’Estat espanyol i, molt especialment, a Catalunya per sotmetre-les a debat.

Entenem que aquest és avui un debat d’urgència especialment per la relació entre Catalunya i Espanya. Un president del Govern ha d’aportar propostes concretes per solucionar els conflictes territorials oberts. Sol·licitem aquesta compareixença per preguntar-li què pensa fer per solucionar la situació i sortir del bloqueig que actualment degrada la política espanyola i catalana.

La resta de comunitats, subjectes a la tristament famosa Llei Montoro o de sostre de despesa, tampoc han rebut el suport requerit en les seves reclamacions per emprendre els ajustos imposats en els seus territoris. Les últimes declaracions en premsa apunten a la intenció de Fàtima Bañez, actual ministra d’ocupació, de delegar la responsabilitat del pagament de les pensions a les diferents CCAA.

La sol·licitud es troba actualment pendent de resposta per part de la Mesa del Senat, la Cambra de representació territorial directament afectada per la proposta


Catalunya /  En Comú Podem /  Mariano Rajoy /  Senado /