CeC-P •  Redacció •  Catalunya • 02/09/2019

Mena: “Li demanem a Pedro Sánchez que demà presenti una proposta per començar a negociar i no un programa electoral”

El portaveu dels comuns es mostra convençut que encara hi ha temps d’arribar a un acord de govern progressista.

Mena: “Li demanem a Pedro Sánchez que demà presenti una proposta per començar a negociar i no un programa electoral”
“Des d’Unidas Podemos i En Comú Podem hem estat tot el mes d’agost treballant en una proposta programàtica i de govern, però per desgràcia també hem estat esperant una trucada del PSOE que no s’ha produït”. Així ha arrencat el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, la primera roda de premsa del curs polític. Mena ha lamentat haver perdut un mes “per la inactivitat de Pedro Sánchez i la seva manca de voluntat d’obrir converses amb Unidas Podemos. El portaveu ha recordat que des del grup confederal s’ha reclamat per activa i per passiva la convocatòria d’una mesa de negociació, “però Sánchez ha dedicat més temps a intentar convèncer a PP i Cs per a que s’abstinguin”.
 
En referència a la proposta que presentarà demà el president en funcions, Mena li ha demanat “que sigui sincer ens expliqui si està esperant una oferta del PP, com sembla que ahir insinuava Pablo Casado”. Així mateix, s’ha manifestat sorprès que el PSOE, que va guanyar les eleccions el 28 d’abril apel·lant a un front d’esquerres per aturar l’avenç de la dreta, “ara mirin cap a la dreta per evitar un acord d’estabilitat amb Unidas Podemos”. “Des d’Unidas Podemos i En Comú Podem hem fet la tasca que ens va exigir la ciutadania, no hem deixat de fer propostes i a cada excusa que el PSOE es treia de la màniga, nosaltres hem intentat aportar una solució”, ha reivindicat el també diputat al Congrés. Amb tot, s’ha mostrat convençut que “encara hi ha temps per arribar a un acord de govern progressista que resolgui els principals reptes que té avui l’estat espanyol”, i per això ha demanat que demà “Pedro Sánchez presenti una proposta per començar a negociar i no un programa electoral”.
 
Preguntat per la proposta de govern de concentració com a resposta a la sentència de l’1O llançada per Roger Torrent, el portaveu de CatComú ha afirmat que “és una mostra més del desacord que hi ha entre els dos partits que formen el Govern”. “Aquest cap de setmana s’ha escenificat la disputa que hi ha entre JxCat i ERC”, ha dit en referència a les diferents propostes llançades per les dues formacions. “Li demanem a Torrent que no disfressi de proposta política el que és un fracàs del govern de la Generalitat, que de moment no ha estat capaç ni d’aprovar uns pressupostos”, ha afegit. Per últim, ha incidit en que “els comuns no compartim projecte amb el Pdecat, així que és difícil que compartim un govern”.

Catalunya en Comú /  CeC-P /  Gobierno de España /  investidura /  Redacció /