Redacción •  Catalunya •  26/05/2023

Ada Colau, a la gent progressista: «Si volem un govern d’esquerres, anem a votar massivament Barcelona en Comú aquest diumenge»

  • Yolanda Díaz demana la concentració del vot: «si teniu dubtes, voteu Ada Colau, i voteu amb alegria».
Ada Colau, a la gent progressista: «Si volem un govern d’esquerres, anem a votar massivament Barcelona en Comú aquest diumenge»

Ada Colau ha tancat aquest divendres la campanya electoral amb una ultima crida a la concentració de tot el vot progressista a Barcelona en Comú. La candidata i alcaldessa, ha dit que el proper 28M, «tenim la victòria a tocar», però per això «necessitem una mobilització massiva», ha destacat entre forts aplaudiments. L’acte, celebrat al parc de Sant Martí conjuntament amb la ministra de Treball, Yolanda Díaz; la presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, el diputat al Congrès Jaume Asens, la candidata número 13, Tània Corrons i l’escriptor i humorista Bob Pop, ha estat una gran festa de tancament amb més de 2.000 persones.

Colau ha demanat un esforç per convèncer persones d’aquí al diumenge: «Evitem el pacte de retrocés i anem a votar massivament». Després de tantes querelles i d’atacs masclistes, ha dit, «després de les fake news, del desprestigi i la pandèmia, més que mai, estic convençuda que cal seguir lluitant», ha dit. «Anem a guanyar el proper diumenge», ha afegit.

El missatge ha estat clar des del primer minut: «Mobilitzem-nos, mobilitzem-nos, mobilitzem-nos», han recordat diferents intervinents. Colau ha fet un repàs per les històries de lluita de Sant Martí. «Un districte amb tantes fàbriques què en deien el Manchester català. Però també un districte amb un enorme patrimoni agrícola a la Verneda, on les treballadores migrades van haver de construir les seves cases amb les pròpies mans a la platja», ha explicat la candidata.

Anys després, ha explicat Colau, després de moltes mobilitzacions el districte té alguns dels millors equipaments. Ha parlat de la Rambla pacificada del Poblenou, l’institut públic Salvador Seguí de La Verneda, la memòria al Camp de la Bota i el Pont de Santander, com alguns dels exemples. També la biblioteca Gabriel Garcia Márquez, que ha rebut grans aplaudiments.

Colau ha dit que durant aquestes dues setmanes han quedat clares dues coses. La primera, que a Barcelona en Comú «tenim proposta clara de ciutat i de futur», ha destacat i que «hem fet propostes de futur». La segona cosa que ha quedat verificada aquest dies és que «arribem a un final amb molta gent indecisa i els vull compartir que amb tots els posicionaments que hi ha hagut, una cosa ha quedat clara: És que cada vot servirà per triar entre dos models de govern. Un govern progressista i un govern del retrocés del model Trias-Collboni del passat», ha explicat. Colau creu que aquest fet «ha quedat molt definit» i que, per tant, «Ningú podrà governar sol».

Díaz: «Barcelona vol obrir les finestres i continuar progressant»

La ministra Díaz ha fet una intervenció dirigida a les dones i a la gent treballadora, als sindicalistes i a tothom que es senti progressista: «Voteu Ada Colau i voteu amb alegria». La ministra ha dit que volia tornar a ser a Barcelona perquè creu que «Ada compartix amb mi una cosa: La política útil. Mira la gent de front i és aquella Barcelona que construeix més habitatge públic que mai i que ha reduït un 30% les partícules més contaminants», ha explicat.

Díaz ha destacat que Barcelona és la ciutat amb inversió social més gran de tota Espanya i ha seguint resumint la idea de política útil posant com exemples l’augment del salari mínim i les pensions. «Deien que destruiríem Espanya i no era veritat. Tenim la major xifra de persones treballant a Catalunya i Espanya», ha dit.

Albiach: «No hi ha dreceres»

Bob Pop ha demanat amb confiança als assistents que facin un esforç per convèncer més persones d’aquí al diumenge. «Potser estic una mica obcecat amb la candidatura, però crec que mereix la pena. No som conscients del que ens juguem amb aquest vot», ha dit entre aplaudiments. La candidata número 13, Tània Corrons, encarregada de conduir l’acte juntament amb l’humorista, ha demanat massivament el vot perquè «l’ocupació de l’espai està en disputa. Necessitem més espai per la gent, més verd i més llocs per trobar-nos», ha destacat.

Per la seva banda, el diputat Jaume Asens ha demanat «no oblidar mai d’on venim. Per això, mentre Almeida a Madrid esborra noms de carrers aquí estem recordant la memòria de moltes dones lluitadores oblidades». Asens ha recordat que si Ada Colau és ara alcaldessa és gràcies a la lluita de moltes dones. «Gràcies a gent d’aquí però també gràcies a gent vinguda d’Andalusia, de Galícia, de l’Aragó i d’altres tants parts», ha reblat per recordar la història del PSUC amb grans aplaudiments.La sociovergència creu que Barcelona és una marca, un territori pels fons voltors, però Barcelona és gent que no és súbdita.

La presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha destacat que «és important quedar primeres». «Trias i Collboni han dit que si poden pactar, pactaran. Hem d’estar agraïdes de tanta sinceritat», ha dit entre aplaudiments. Per això, ha continuat, «si volem seguir sent referent i volem que Ada torni a ser alcaldessa, no hi ha dreceres. Només hi ha un vot, el vot a Barcelona en Comú», ha reblat.

L’acte ha comptat també amb la secretària general de Podemos, Ione Belarra, qui ha demanat el vot amb un vídeo de suport s’ha emès durant l’esdeveniment. «Necessitem tota la força, el 28M tots i totes a votar a Ada Colau i Barcelona en Comú perquè Barcelona continuï obrint camí», diu al vídeo.


Barcelona /