Redacció •  Catalunya •  22/05/2023

Ada Colau ofereix un abonament anual gratuït de Bicing per joves de 16 a 20 anys

La candidata de Barcelona en Comú i alcaldessa vol «promoure i fidelitzar» l’ús de la bicicleta

Ada Colau ofereix un abonament anual gratuït de Bicing per joves de 16 a 20 anys

Barcelona en Comú ha presentat aquest matí una nova proposta sobre mobilitat sostenible. La candidata i alcaldessa, Ada Colau, ha anunciat un nou abonament anual gratuït de Bicing per joves de 16 a 20 anys. L’alcaldessa ha explicat que vol premiar la gent jove, que «avui està apostant més que mai per la mobilitat sostenible». Per això, aquesta nova tarifa està enfocada en 113.000 usuaris potencials amb un cost de 5,7 milions d’euros per tot el mandat.

«Estem demanant a la ciutadania que utilitzi menys el cotxe, per tant, hem d’oferir alternatives», ha defensat l’alcaldessa. La mesura està justificada en el fet que Barcelona «és la capital què menys fa servir cotxe per anar a treballar», ha recordat Colau citant un estudi recent. En paral·lel, creix l’ús del transport públic i de la mobilitat activa. «El 24% dels barcelonins manifesta fer servir algun cop bicicleta», ha afegit.

El sistema de lloguer de bicicletes Bicing ha crescut des de 2015 un 45% en usuaris: ara són 138.000. Això s’explica per diferents incentius, ha dit Colau. «Hem més que doblat els kilòmetres de carril bici -de 120 km a 270 km-, hem incorporat 3.000 bicicletes elèctriques a la flota i hem ampliat el servei de 61 a 72 barris (només queda pendent el barri de Vallbona)», ha explicat.

«El Bicing és un bon introductor de l’ús de la bicicleta per això creiem que hem de seguir impulsant el servei entre la gent jove», ha continuat Colau. La candidata ha citat dades que expliquen que el 54% dels menors de 30 anys fan servir el transport públic per anar a la feina o els estudis, segons l’INE. A més, un 40% menys de joves tenen carnet respecte fa 10 anys, segons la DGT.

Per la seva banda, la candidata número 3 i tinenta d’alcalde, Janet Sanz, ha destacat que «estem davant un canvi de la cultura de la mobilitat. La bicicleta és una forma sostenible i saludable i ara que tenim aquesta xarxa de carrils interconnectant-se és un bon moment per seguir impulsant».


bicing /