Redacció •  Catalunya •  08/06/2023

Ada Colau: “Fins al darrer minut, treballarem per govern d’esquerres a Barcelona”

  • Barcelona necessita pactes, pactes d’esquerres, perquè som una ciutat progressista. La majoria més clara, contundent i estable que surt de les eleccions del 28 de maig són els 24 regidors i regidores de Barcelona en Comú, PSC i ERC.
Ada Colau: “Fins al darrer minut, treballarem per govern d’esquerres a Barcelona”

Els resultats de les eleccions municipals van ser molt ajustats a Barcelona. Què passarà amb el govern de la ciutat?

Tenim una oportunitat de formar un govern progressista fort i estable. Els altaveus de les elits donen per fet que Xavier Trias serà el proper alcalde per amagar que existeix una majoria alternativa molt més sòlida i molt més estable a Barcelona.

El ple d’investidura on s’escollirà l’alcalde o alcaldessa està previst pel 17 de juny. Hi ha dues vies per fer-ho: La primera és escollir el candidat o candidata amb més suports, a partir de 21 regidors o regidores, que és la majoria del ple. Si ningú pot reunir aquesta majoria, llavors, per defecte, el govern seria per a la força més votada. En aquest cas, és Xavier Trias, només amb 11 regidores.

Durant aquests dies ens hem reunit amb Xavier Trias. Hem constatat que tenim models oposats de ciutat i que, per tant, no farem cap pacte de govern. El mateix Trias ha reconegut que només amb 11 regidores és molt difícil governar una ciutat tan gran i complexa com Barcelona.

També ens hem reunit amb Jaume Collboni i Ernest Maragall, candidats del PSC i ERC, les dues forces amb les que hem governat, arribant a molts acords durant els últims 4 anys. Hem transmés a ERC i PSC el que sempre hem dit, el mateix que hem dit en campanya i la nit electoral. Barcelona necessita pactes, pactes d’esquerres, perquè som una ciutat progressista. La majoria més clara, contundent i estable que surt de les eleccions del 28 de maig són els 24 regidors i regidores de Barcelona en Comú, PSC i ERC.

No serà senzill, la possibilitat està sobre la taula i hem de fer els màxims esforços. Hem de posar el programa al centre, les polítiques concretes que necessita la nostra ciutat.

No podem retrocedir. En polítiques d’habitatge, en inversió en escoles, en transició verda i reducció de la contaminació, en connexió del tramvia o ampliació dels serveis públics com el dentista o el psicòleg municipals. Aquests són exemples concrets de polítiques progressistes que necessiten un pacte d’esquerres per seguir endavant.

La dreta i l’extrema dreta avancen a tota Europa i també a casa nostra, ho hem vist a les últimes eleccions. Barcelona es mereix que fem el màxim esforç perquè aquesta majoria progressista es tradueixi en un govern que mantingui l’esperança de polítiques progressistes per al país i per a tota Europa.

Les converses estan obertes i hi ha fórmules possibles. Fórmules imaginatives i responsables que posin les polítiques concretes al centre per fer un govern progressista fort i estable.

Us informarem de tots els avenços. Encara no hi ha res tancat. Us assegurem és que, fins a l’últim minut abans del 17 de juny, farem el màxim esforç perquè aquest govern progressista sigui una realitat a Barcelona.

Què pots fer tu?

1. Davant l’ascens de la dreta i l’extrema dreta, hem de ser moltes. Si vols implicar-te o coneixes algú que vulgui formar part, ara és el moment. https://barcelonaencomu.cat/participa/

2. Necessitarem donacions periòdiques. Ens enfrontem a campanyes que compten amb el suport dels grans poders mediàtics i econòmics. Nosaltres només tenim la força de la gent com tu. Els primers 150€ que doneu a l’any desgraven un 80% (us en tornen 120€): https://participacio.barcelonaencomu.cat/ca/donacio-sepa.

Barcelona sempre ha obert camí
Barcelona obre camí
Barcelona sempre obrirà camí
gràcies a vosaltres


Barcelona en Comú /