Redacción •  Catalunya •  17/11/2022

“Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya: Vosaltres sou la nostra càries”

Joves de Barcelona en Comú es van concentrar ahir vespre davant la seu del Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC), on van llegir un comunicat que, sota el lema “Vosaltres sou la nostra càries”, denuncia la batalla judicial per anul·lar el servei de dentista municipal.

“Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya: Vosaltres sou la nostra càries”

Des de Joves de Barcelona en Comú creiem que la salut bucodental ha d’estar garantida per a tothom. Per això, defensem el servei de dentista municipal a preus assequibles impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, que el Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC) pretén aturar amb la seva ofensiva judicial. A més, volem denunciar la mofa que el seu vicepresident ha fet a les xarxes socials afirmant: “Col·legi d’Odontòlegs 2 – Ajuntament de Barcelona 0”.

No entenem que un col·legi professional que, precisament vetlla per la salut bucodental, vulgui acabar amb una política destinada a que la majoria dels veïns i veïnes de Barcelona puguin tenir la salut bucodental garantida. En aquest sentit, entenem la batalla judicial iniciada pel Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya com una defensa dels interessos econòmics privats per sobre dels interessos de la majoria social. La salut no ha de ser un negoci, però lobbies com el Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya demostren que, malauradament, sí que ho és.

Un 96% dels barcelonins i barcelonines estan a favor del dentista municipal, així com la majoria dels grups municipals. En canvi, ens trobem un cop més amb un xoc frontal amb el mandat popular, que reclama ampliar drets.

És per tot això, que des de Joves de Barcelona en Comú reclamem:

  • Al Col·legi d’Odontòlegs: l’aturada del bloqueig judicial a l’impuls del dentista municipal i la defensa del bé comú de tota la ciutadania.
  •  A la Generalitat, principal administració competent, que desenvolupi d’una vegada per totes el dentista públic.

Barcelona en Comú /