Redacció •  Catalunya •  05/05/2023

Les ‘formigues’ d’Ada Colau: Barcelona en Comú mobilitzarà en campanya 300 activistes i posarà 200 paradetes per tota la ciutat

L’organització aplica un model de participació descentralitzat implementat en vàries campanyes d’esquerres i té una comunitat online de 5.500 persones.

Les ‘formigues’ d’Ada Colau: Barcelona en Comú mobilitzarà en campanya 300 activistes i posarà 200 paradetes per tota la ciutat

05/05/2023.

L’estratègia de gestió de les persones activistes per part de l’equip de Mobilització de Barcelona en Comú prevé col·locar durant les properes setmanes fins 200 paradetes per tota la ciutat. Això comportarà per una implicació descentralitzada d’unes 300 persones. Durant la campanya electoral hi ha previstes 250 encartellades -amb una mitjana de 200 cartells per cadascuna-, i 40 accions porta a porta. Amb la idea d’explicar les propostes del programa electoral i el balanç de dues legislatures de Govern amb els Comuns a l’Ajuntament, l’estratègia de la formació passa per arribar a cada racó de Barcelona.

Aquesta estratègia està basada en el model d’organització comunitària que es va implementar per primera vegada a la campanya de Barack Obama el 2008, que va mobilitzar més de 1,2 milions de voluntàries. Des de llavors, s’ha implementat en vàries campanyes d’esquerres a Amèrica Llatina com les dels actuals presidents Boric a Xile o Petro a Colòmbia l’any passat.

Les activitats descentralitzades es basen en crear diversos grups de voluntaris per barri o districte. A cada grup els activistes fan servir la seva història personal per sumar més gent als seus equips i decidir quines són les accions més adients per realitzar a la seva comunitat.

Des del maig del 2022 -quan es va començar a aplicar aquesta estratègia de cara a les municipals a un any vista-, Barcelona en Comú ha realitzat 14 actes de benvingudes a les quals hi han assistit 415 persones. Aquests esdeveniments són el primer espai d’arribada de persones interessades en sumar-s’hi i han desencadenat aquest múscul de 300 voluntàries actives. Els districtes on participen més persones i per tant, més activitat es realitza són: Sants, Gràcia, Eixample i Sant Martí. L’edat mitjana d’aquestes persones és de 30-35 anys aproximadament.

Una comunitat online i permanent

A partir de les activitats territorials, la formacói compta actualment amb 5.500 persones a les comunitats de whatsapp on reben informació diària sobre els accions concretes aconseguides als barris de la ciutat.

A banda de la campanya, la mitjana d’actuacions de l’equip de Mobilització habituals és d’unes 15 paradetes per setmana, 10 encartellades i 5 accions porta-a-porta amb una mobilització d’entre 150 i 200 activistes.


Barcelona en Comú /