Redacció •  Catalunya •  05/05/2023

Arxiven una denúncia per coaccions contra la CNT de Sabadell

El jutjat d’instrucció número 3 de Sabadell ha arxivat una denúncia per coaccions i amenaces que va presentar l’empresa de Sabadell “Neteges RC” contra el sindicat CNT.

Arxiven una denúncia per coaccions contra la CNT de Sabadell

La demanda va ser interposada després que algunes treballadores van demandar el que segons elles eren incompliments laborals. Temes com l’abús de la jornada parcial, o tractes despectius a les treballadores.

Paral·lelament, el sindicat va començar una campanya informativa per a les treballadores de neteges RC. Va ser aleshores quan el gerent de l’empresa va interposar una demanda per coaccions per haver enganxat cartells prop del centre de treball i per l’enviament de mails indicant a l’empresa que atengués a les demandes de les treballadores.

Des de la CNT es valora positivament l’arxivament de la demanda, però es considera que aquest és un clar exemple de la preocupant manca de costum que té l’empresariat davant qualsevol sindicat o treballador que els hi demani només el compliment de la legalitat.

En un comunicat emès pel sindicat, afirmen també que continuaran amb totes les demandes i les campanyes per aconseguir millores per les treballadores de Neteges RC i altres empreses del sector de la neteja a la ciutat.

Pel sindicat, aquesta por que tenen les empreses vers els actes de sindicalisme és un clar exemple de la utilitat que té l’organització dels treballadors fora del sindicalisme representatiu que segons ells, moltes vegades utilitzat per les mateixes empreses i que deixa sense representació a moltes treballadores.


CNT Sabadell /