La Tienda Republicana

No al cop d'estat contra Catalunya i contra la democràcia

La Plataforma pel Dret a Decidir condemna la decisió presa pel govern espanyol, controlat del PP i que compta amb el suport del PSOE i C,s, que suposa un veritable cop d'estat encobert amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola. A la pràctica suposa aplicar la voluntat política d'eliminar l'estatut d'autonomia i nega el Dret a Decidir del poble català que reiteradament ha expressat la seua voluntat de fer valdre els seus drets individuals i col·lectius.

Des de Decidim expressem la nostra total solidaritat i compromís amb el Dret a Decidir del poble català i les seues institucions elegides democràticament. Exigim al govern espanyol que faça marxa enrere en aquesta decisió, que respecte els drets del poble català i que òbriga una via de diàleg des del respecte, tot garantint els drets civils i polítics i les formes democràtiques.

Des de Decidim, fem una crida als partits polítics, als sindicats i a la societat civil valenciana perquè es pronuncien a favor de la democràcia, el respecte als drets civils i polítics i contra el cop d'estat contra Catalunya, que suposa un veritable nou decret de nova planta. La societat valenciana coneix prou bé les conseqüències dels decrets de nova planta. No els volem ni per a nosaltres ni per a ningú.

Per a Decidim, l'aplicació de l'article 155 representa un cop d'estat encobert, perquè força la interpretació de les lleis espanyoles de manera interessada i partidària saltant-se la democràcia i les seues pròpies normes. El fet, gravíssim per a Catalunya, és un avis també contra la resta de pobles que com el nostre, maldem cada dia més per ampliar els nostres drets col·lectius i avançar en el nostre veritable dret a autogovernar-nos.

En aquests moments des de Decidim ens reafirmem en l'exigència de la immediata posada en llibertat dels presidents de l'ANC Jordi Sànchez i d'Òmnium Jordi Cuixart. Les idees no poden ser mai delicte.

País Valencià 21-10-17

Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià.

Añadir nuevo comentario

Comentarios

Plain text

  • No se permiten etiquetas HTML.
  • Las direcciones de las páginas web y las de correo se convierten en enlaces automáticamente.
  • Saltos automáticos de líneas y de párrafos.
CAPTCHA
Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.