ECP •  Redacció •  Catalunya •  11/05/2019

Urtasun: “El 26M és la segona volta contra l’extrema dreta”

El candidat d’En Comú Podem a les eleccions europees avisa que “només el vot a En Comú Podem garanteix blindar un govern progressista contra el discurs de l’odi”.

Urtasun: “El 26M és la segona volta contra l’extrema dreta”
El candidat d’En Comú Podem a les eleccions europees del proper 26 de maig, i número 3 de la llista estatal d’Unides Podem Canviar Europa, Ernest Urtasun, ha avisat avui que “el 26M és la segona volta contra l’extrema dreta”. Ho ha fet a d’obertura de campanya, celebrada aquest vespre a la Llosa de Sant Antoni, en un acte que ha servit per encetar tant la campanya d’europees com de municipals a Barcelona. “Només el vot a En Comú Podem garanteix un govern progressista contra el discurs de l’odi”, ha dit Urtasun en un clar missatge a Pedro Sánchez.
 
El candidat ha afirmat que “el somni europeu ha estat segrestat pels neoliberals, pels que volen posar Europa al servei dels podersos”. I els ha advertit: “el que alimenta l’extrema dreta són les vostres polítiques austericides i de retallades”. Per això, ha dit, en aquestes eleccions europees “ens hi juguem molt”. “Ens hi juguem la política social, la cohesió i la lluita contra el canvi climàtic”, ha concretat Urtasun.
 
En un acte que ha tancat l’alcaldessa de Barcelona i candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau,  i ha comptat amb els membres de la candidatura municipal Joan Subirats, Janet Sanz i Laura Pérez, a més de Gala Pin i Gerardo Pisarello, Urtasun ha destacat la feina feta des de l’Ajuntament. “Barcelona ha sigut un exemple a tota Europa de lluita contra els fons voltors i els lobbies com Airbnb, i també pel seu lideratge de la xarxa de ciutats refugis”, ha explicat. “Europa necessita referents com Barcelona, que en l’Europa de l’austeritat ha estat la ciutat que més ha pujat la inversió social”, ha afegit. I ha acabat convençut que “Barcelona estima la llibertat, la igualtat i la fraternitat, i per això tornarà a escollir Ada Colau com a alcaldessa”.

26-M /  Catalunya en Comú-Podem /  elecciones europeas /