La Tienda Republicana

Asens: “L'única formació catalana sobirana que pot estar al govern de l'Estat és En Comú Podem"

16/04/2019

El candidat es reivindica com el vot útil de l'independentisme i planteja una “llei de claredat” pactada amb totes les formacions catalanes.

El candidat d’En Comú Podem a les eleccions generals, Jaume Asens, s’ha reivindicat com el vot útil de l’independentisme: “L'única formació catalana sobirana que pot estar al govern de l'Estat és En Comú Podem". El candidat, a més, ha titllat les propostes d’ERC de “poc creïbles”. “Ens alegra que ERC torni a casa i recuperi la proposta del referèndum, una reclamació que En Comú Podem mai ha abandonat, però nosaltres recordem les 155 monedes de plata o quan van acusar Puigdemone de traïdor quan volia convocar eleccions”, ha etzibat. “ERC diu que vol pactar amb nosaltres però en realitat amb qui pacten és amb el transfuguisme i amb el 3%”, ha apuntat.

Al col·loqui Primera Plana, organitzat per El Periódico de Catalunya a Barcelon, Asens ha anunciat que la seva proposta territorial per Catalunya passa per “una llei de claredat com la del Quebec, que s’hauria de pactar amb les formacions catalanes que estableixi la pregunta i les condicions d’un referèndum amb garanties per després anar a negociar a Madrid”. Asens ha advertit que “la sobirania de Catalunya està amenaçada” i que, per tant, calen consensos: “Ens hem d’unir al voltant d’on som més forts i no al voltant d’on som més febles, és a dir, en el 80% de la població que defensa el dret a decidir i no en el 40% que defensa fulls de ruta que s’han demostrat inviables i contraproduents”.

El candidat d’En Comú Podem, a més, ha anunciat que quan arribi al Govern té la intenció de blindar les pensions per llei, apujar el salari mínim de 900 a 1.200 euros, derogar la llei pressupostària i acabar amb els privilegis de la banca. “Mesures de dignitat però també per la recuperació de la capacitat adquisitiva dels treballadors”, ha afirmat. A més, ha recordat el compromís d’En Comú Podem amb un referèndum sobre la monarquia, que s’hauria de celebrar a tot l’Estat; la intenció de crear una unitat anti-clavegueres de l’Estat i un nou impost ver del 3% per les grans fortunes que destini a la transició energètica.

Per últim, preguntat per l’aplicació de l’article 155, Asens ha recordat que “és incompatible amb la democràcia” i ha recordat que el PSOE, que no descarta tornar-lo a aplicar si governa, “va fer president de Catalunya a un partit fundat per set ministres franquistes".

Añadir nuevo comentario

Comentarios

Plain text

  • No se permiten etiquetas HTML.
  • Las direcciones de las páginas web y las de correo se convierten en enlaces automáticamente.
  • Saltos automáticos de líneas y de párrafos.
CAPTCHA
Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.