La Tienda Republicana

La campanya Desmilitaritzem l'Educació denuncia un any més la presència de l'exèrcit al Saló de l'Ensenyament de Barcelona 2019

12/03/2019

 -       Denunciem la connivència i la inacció de les administracions públiques (Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona).
-       Alertem de l'alarmant tendència  cap a un món cada vegada més militaritzat.

Del 20 al 24 de març, a Fira de Barcelona (Montjuïc), tindrà lloc l'edició d'enguany del Saló de l'Ensenyament de Barcelona. Fira de Barcelona i la direcció del Saló de l'Ensenyament han pres la decisió d'incloure, un cop més, un estand de l'exèrcit. 

Aquesta decisió, sens dubte, contravé de nou d'una manera flagrant la Moció 55/XI, Sobre la desmilitarització de Catalunya, aprovada pel Parlament de Catalunya el 14 de juliol de 2016, així com, l'Acord del Plenari del Consell Municipal de Barcelona, de 26 de febrer de 2016. Ambdues resolucions institucionals van ser aprovades per majoria absoluta. 

La Campanya Desmilitaritzem l'Educació treballa des de fa més de 10 anys perquè l'exèrcit no tingui cap mena de presència als espais educatius, de formació o de lleure i, en el cas que ens ocupa, al Saló de l'Ensenyament de Barcelona.  És per aquest motiu, que us volem explicar, donar a conèixer i fer públiques totes les accions que s'han dut a terme darrerament i les que estan previstes per als propers dies.

Des de la Campanya Desmilitaritzem l'Educació, hem engegat de nou tot un seguit d'iniciatives i propostes per denunciar que, un any més, Fira de Barcelona hagi acceptat ubicar un estand de l'exèrcit al Saló de l'Ensenyament -del 20 al 24 de març- amb la inacció i connivència del Govern de la Generalitat de Catalunya i de l'Ajuntament de Barcelona. "No és formació, és reclutament". I, per tant, fem una crida a manifestar el rebuig a la presència militar en espais educatius, de formació i de lleure, d'aquí i d'arreu. "Fora l'exèrcit de l'escola".

A la Roda de premsa també hi seran presents diverses persones representants d'algunes de les més de 100 entitats i organitzacions que conformen la campanya Desmilitaritzem l'Educació .

Añadir nuevo comentario

Comentarios

Plain text

  • No se permiten etiquetas HTML.
  • Las direcciones de las páginas web y las de correo se convierten en enlaces automáticamente.
  • Saltos automáticos de líneas y de párrafos.
CAPTCHA
Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.