Redacción •  Catalunya •  10/12/2018

Joan Mena: «Torra està desconnectat de la realitat»

El portaveu de Catalunya en Comú reclama al president que rectifiqui les seves declaracions sobre la via eslovena i retreu a ERC el seu silenci.

Joan Mena: «Torra està desconnectat de la realitat»
El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha expressat en roda de premsa la seva preocupació per les declaracions que ha fet el president de la Generalitat sobre la via eslovena. «Torra està desconnectat de la realitat. Catalunya no es troba als Balcans, sinó a la península ibèrica, però en els últims dies l’hem sentit parlar més d’Eslovènia que no pas de les reivindicacions dels metges, mestres, bombers i treballadors públics», ha lamentat el portaveu. «Tenim un govern en crisi, i ens preocupa que el seu col·lapse afecti a tot el país», ha dit Mena. En aquesta línia, ha posat èmfasi en que el «govern Torra-Aragonès no és capaç de presentar uns pressupostos que donin resposta a les demandes de la tardor calenta, estan més preocupats per les seves lluites internes que no pas per donar resposta a les necessitats dels catalans i les catalanes».
 
Per tot això, el portaveu ha reclamat un «govern que governi i no es dediqui a dir ocurrències». A més, també ha exigit una rectificació a Torra. «I no entenem el silenci d’ERC en els últims dies», ha afegit. Pel que fa als propers dies, el portaveu ha recordat que «estem a les portes de la vaga dels treballadors públics», en referència a la convocatòria del proper 12 de desembre. «Davant d’això, el govern té dos camins: continuar desconnectat o plasmar les reivindicacions en uns pressupostos que escoltin les mobilitzacions socials». Quant a aquesta qüestió, ha lamentat que el govern encara no ha presentat cap document ni tampoc ha fixat una data per una segona reunió per abordar els comptes.
 
Preguntat per les actuacions dels Mossos d’Esquadra dels darrers dies, Mena ha explicat que Catalunya en Comú Podem demanarà la compareixença del conseller d’Interior, Miquel Buch, per a que doni explicacions. Per últim, pel que fa a la celebració del consell de ministres a Barcelona el proper 21 de desembre, el portaveu ha demanat «tant al govern Sánchez com al govern Torra-Aragonès que no desaprofitin una oportunitat de diàleg». En aquest sentit, ha dit també que el govern Sánchez hauria de trobar-se amb el govern de la Generalitat però també «amb l’Ajuntament de Barcelona, la capital de Catalunya».

Catalunya en Comú-Podem /  Joan Mena /  Quim Torra /