Archivo •  Redacció •  Catalunya •  17/11/2018

Jéssica Albiach: “Sortim sense respostes del Govern”

La presidenta de Catalunya en Comú Podem planteja que el Pacte de Claredat sobre el referèndum vertebri el pla de treball de la Taula de Diàleg.

Jéssica Albiach: “Sortim sense respostes del Govern”

“Sortim sense respostes del Govern, hem insistit en quina és la seva estratègia i no ens ho han aclarit”. Així s’ha manifestat la presidenta de Catalunya en Comú Podem, Jéssica Albiach, en finalitzar la reunió de la Taula del Diàleg celebrada avui. Albiach ha defensat que la solució de consens que treballi aquest espai ha de girar al voltant d’un Pacte de Claredat que defineixi “com ha de ser el referèndum que Catalunya es mereix”.

“El full de ruta no pot ser la via unilateral, que s’ha demostrat fracassada; i tampoc la reforma de l’Estatut que planteja el PSC, que no arriba al 30% del suport a Catalunya”, ha dit Albiach. “A les properes reunions esperem venir amb objectius clars, odre del dia, calendari… La Taula del Diàleg ha de ser una eina de treball estable que no es pot convocar per interessos puntuals”, ha dit.

Després de lamentar l’absència de PP i Ciutadans, Albiach ha explicat que han plantejat a la trobada la necessitat de bastir un front antirepressiu davant la “retallada de drets i llibertats”, així com que la monarquia “és caduca i no ens representa”. “Amb el president i ERC hem coincidit en que cal un referèndum acordat i amb reconeixement internacional”, ha conclòs.


Catalunya en Comú-Podem /  Jéssica Albiach /