Pirates de Catalunya trasllada a la seva Assemblea General la decisió del rumb a prendre a Lleida capital

12/11/2018
La Coordinadora General de Pirates de Catalunya ha decidit engegar una votació entre les seves afiliades respecte al rumb polític que el partit hauria de tenir a la capital del Segrià.
Assemblea del Comú de Lleida
Una vegada exposada la situació per part de l'actual Regidor Pirata a la Paeria de les diferents opcions existents, Pirates de Catalunya haurà de decidir si acompanya aquest procés municipal a Lleida capital el projecte que va donar suport en 2015, a l'Associació del Comú de Lleida en forma jurídica de coalició electoral per l'entrada d'altres formacions, o bé, donar suport i col·laborar amb el projecte anomenat Primàries Lleida per aconseguir que la capital interior de Catalunya sigui una capital netament republicana amb valors pirates.
 
En el cas que cap de les dues opcions Pirates de Catalunya obtingui un suport superior als 2/3 de la militància que participi en la votació, deixarà a les persones afiliades de Lleida llibertat perquè de forma individual se sumin al projecte que consideri més proper a les tres lleis pirates.
 
La votació que comença avui dilluns, i que finalitzarà el diumenge 25 de novembre, ve condicionada pel futur del regidor pirata a la Paeria que, com ja va informar el juliol, abans de la jornada de formació per a candidatures municipalistes, manté la voluntat de presentar-se al procés de primàries, per encapçalar, una llista amb valors pirates a les eleccions al Parlament Europeu.
 
Des de Pirates de Catalunya valorem molt positiva i ens honora participar i haver participat en la política de la ciutat dins d'una agrupació d'electors, fet que ha permès que els ciutadans de Lleida hagin vist com la Paeria de Lleida ha aprofundit en la transparència, la participació ciutadana, l'horitzontalitat i l'administració digital. A més a més, agraïm a la ciutadania el suport que varen donar al Comú de Lleida i al nostre alcaldable pirata.
 
Volem remarcar el caire municipalista projecte de l'agrupació d'electors, que des del 2015 han treballat de valent per fer accessible la informació pública, garantir la participació i treballar per una economia del bé comú, com demostrar que en 2017 per primera vegada s'han presentat uns pressupostos alternatius als de l'equip de Govern, basats en la participació ciutadana.
 
Finalment Pirates de Catalunya vol agrair públicament a totes les formacions amb qui durant aquests darrers mesos hem mantingut converses, especialment al Comú de Lleida, per fer possible en 2015 el que molts consideraven un impossible.