La Tienda Republicana

CatECP demana al Govern aturar l’ampliació de la C-32 entre Tossa i Lloret de Mar

14/10/2018

El diputat David Cid presenta una proposta de resolució que recorda que a Blanes i a Lloret es va celebrar un referèndum en què el 76% dels votants van rebutjar el projecte i denuncia que l’obra destrossaria 60.000 arbres.

David Lloret / @Ciddavid

El grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem ha registrat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya per instar al Govern de la Generalitat a “aturar el projecte d’ampliació de la C-32 entre Tossa i Lloret de Mar” i a estudiar altres alternatives “basades en la sostenibilitat i l’eficiència per resoldre els problemes de mobilitat entre les poblacions de Blanes i Lloret de Mar.
La iniciativa parlamentària, impulsada pel diputat David Cid, recorda que l’ampliació suposaria “la destrucció de la darrera zona boscosa dels municipis de Blanes i Lloret de Mar”, amb una afectació total de 50 hectàrees de massa boscosa, o el que és el mateix, uns 60.000 arbres.

El diputat també denuncia que el traçat, de 6,5km, comportaria continuar impulsant “un model predador de turisme”, i assenyala que aquesta ampliació, tot i acumular informes contraris, és “molt ambicionat per les empreses concessionàries pel que representa de renovació del peatge de tota la C-32 del Maresme”. “Perllongar la C-32 comportaria contribuir encara més a la massificació de la Costa Brava i a afavorir l’especulació urbanística del litoral català”, ha declarat Cid.

El projecte, en previsió des del 1994, acumula una gran oposició ciutadana a les poblacions que resultarien afectades, arribant fins i tot al punt d’haver-se celebrat referèndums a Blanes i a Lloret sobre l’ampliació, que han assolit grans quotes de rebuig: el 76% dels participants van rebutjar l’ampliació de la infraestructura.

La proposta de resolució registrada a la cambra catalana també insta l’Executiu català a construir el carril bus entre Blanes i Lloret de Mar que va ser anunciat l’any 2009 i que encara no s’ha posat en funcionament, així com el sotmetiment a consulta popular del projecte d’ampliació de la C-32 entre les poblacions afectades abans de l’inici de qualsevol actuació sobre el territori.